Aktivirana maca kao alternativno sredstvo za zaštitu od sunca – zdrava, lijepa i njegovana koža na prirodan način - Bioandina Premium MACA

Aktivirana maca kao alternativno sredstvo za zaštitu od sunca – zdrava, lijepa i njegovana koža na prirodan način

pawel-szvmanski-oUOxOSPbcJk-unsplash-1280x853.jpg

Zdrava, lijepa i njegovana koža na prirodan način


Otkako je posljednjih desetljeća otkrivena tajna vitalnosti i zdravlja Inka, ovo blago iz peruanskih Anda zaslužno za energiju, izdržljivost i opće zdravlje – i dalje je vrlo aktualna tema istraživanja brojnih znanstvenika i sveučilišta koja sva toliko podastiru nove dokaze o djelotvornostima aktivirane mace. Dugom popisu, sada je dodano i efikasno djelovanje mace na zaštitu kože od sunca.

Da smanjuje učinke starenja i koži daje novu snagu i svježinu – već je dobro poznato. I maca je mnogim ženama na listi obaveznih dodataka prehrani upravo zbog svojih učinaka na izgled kože i liječenje akni. Međutim, dobra vijest da njeno djelovanje ide još dublje i dalje – a to je zaštita kože od štetnog UV zračenja.  Kako maca raste u regiji Anda u središnjem Peruu u otežanim uvjetima i na vrlo velikim nadmorskim visinama preko 3.900 metara – u zemlji ekstremnih stanja, uključujući jako nepopustljivo sunce – nije čudo da ima snažnu otpornost na visoke razine UV svjetlosti.

foto: Peru, Ande

Prema studiji koju je proveo Universidad Peruana Cayetano Heredia otkriveno je da maca sprečava oštećenje kože od UV zračenja, pokazujući izvanredne SPF 30 – 60. A zaštitni učinak pripisan je polifenolnim antioksidansima i glukozinolatima koji se nalaze u maci.

Maca korijen djeluje kao prirodni antioksidans, povećavajući razinu antioksidanata poput glutation i superoksid dismutaze (SOD) u tijelu. Antioksidanti pomažu neutralizirati štetne slobodne radikale, boreći se protiv kronične bolesti i sprječavaju oštećenje stanica.

Maca korijen sadrži vitamine kao što su B1, B2, C i E te mnoge minerale, uključujući cink, kalcij, željezo, natrij, fosfor i kalij. Sadrži i masne kiseline i aminokiseline koje hrane kožu i jačaju vezivna tkiva koja održavaju kožu čvrstom i glatkom.

Studije su dokazale da maca korijen potiče proizvodnju fibroblasta – stanica koje stvaraju vezivno tkivo što rezultira njegujućom, mladalačkom kožom.

Istraživanja su također pokazala da ekstrakti korijena Maca povećavaju proizvodnju keratinocita, što rezultira povećanjem sinteze kolagena. Kako starimo, razina kolagena koji se nalazi u našoj koži smanjuje se, što uzrokuje stariji i mlohaviji izgled. Stoga povećanje sinteze kolagena samo poboljšava izgled kože smanjujući bore i fine linije i ostavljajući kožu toniranom i čvrstom.

Preporuka je s konzumacijom praha aktivirane mace krenuti barem 20 dana prije izlaganja suncu, kako bi djelotvornost bila učinkovita, a vaša koža zaštićena.

Naruči ODMAH!
Akcija: 3x Crvena aktivirana Maca: 447.00 kn, sada: 349.00 kn