Premium želatinizirana Maca prah – kutija 150g (30x5g)

100% BIO prah korijena crne želatinizirane mace

kn119,00

Menopauza? Zaustavite simptome menopauze!

Smatra se da prosječna žena u  razdoblju menopauze provede gotovo jednu trećinu životna, a najnoviji demografski pokazatelji ukazuju da se više od 45% žena u Hrvatskoj nalazi u pre ili postmenopauzi.

Konzumacijom maca praha u liječenju simptoma menopauze u zadnje vrijeme dobiva mnogo pozornosti zbog svog prirodnog porijekla jer Maca prah je 100% prirodan dodatak prehrani. Žene u Peruu godinama koriste ovu adaptogenu biljku za rješavanje simptoma menopauze, samo što su one u mogućnosti kuhati najkvalitetniji korijen Mace iz regije Junina dok ostatak svijeta je osuđen na sirovi Maca prah koji kupujemo od preprodavača bez saznanja o porijeklu. Premda znamo da se Maca u Peruu isključivo kozumira kuhana ili  želatinizirana (tehnosloški proces koji simulira kuhanje mace) trebamo izbjegavati prah sirove Mace.

PREMIUX MIX CRVENE, ŽUTE I CRNE AKTIVIRANE (želatinizirane) MACE kombinacija je sve tri vrste peruanske mace. Odlikuje se udjelom žute mace, najčešće korištenog ekotipa korijena mace, u kombinaciji s crvenom i crnom macom što ovu mješavinu čini istinskim premium proizvodom. Vrlo koristan za žene jer je Maca prah sam po sebi hormonalni balansator I njegove bioaktivne tvari blagotvorno djeluju na stanje žena koje se nalaze u stadiju menopauze. Znajući da je menopauza posljedica pada funkcije jajnika, a time i proizvodnje glavnih spolnih hormona žene – estrogena i progesterona.

Želatinizirani Maca prah ne zamjenjuje hormone već se koristi se za lučenje hormona stabilnosti. Premium MIX žute, crvene i crne mace je zbog nižeg sadržaja glukozinolata najprikladniji za primjenu kod osoba s usporenim radom štitnjače.

Premium MIX želatinizirane Mace preporučuje se:

Važno je znati!!!

Maca za razliku od nekih biljaka, poput crvene djeteline, cimicifuge ili soje NE SADRŽI fitoestrogene niti tvari nalik fitoestrogenima.

Kako djeluje Maca na organizam

Maca djeluje direktno na endokrini sustav i pomaže vam da očuvate izvrsno emocionalno stanje i savršenu emocionalnu ravnotežu.

Aktivne tvari u korijenu mace su DERIVATI MASNIH KISELINA s adaptogenim, modulirajućim svojstvima: MACAENI i MACAMIDI koji djeluju kao prirodne antistresne molekule koje reguliraju hormonalni odgovor.

 


  • macamidi i macaeni djeluju na os hipotalamus-hipofiza i tako potom dalje na ostale endokrine žlijezde
  • djeluju na očuvanje vlastitih sustava cirkulirajućih endokanabinoida
  • pritom djeluju uravnotežujuće na homeostazu neurotransmitera i hormona, što rezultira s povoljnim/blagotvornim učincima

 


Zašto ne sirova (RAW) Maca


Bioandina želatinizirani maca prah identičan je kuhanom korijenu Mace kakvu imaju mogucnost konzumirati samo stanovnici Anda. Procesom želatinizacije – ekstruzije (kontrolirani tehnološki proces kojim se uslijed djelovanja povišenog tlaka i temperature potice želatiniziranje škroba)  simuliramo kuhanje mace. Škrob korijena mace mijenja strukturu, pa se ovakav oblik mace katkada naziva i pred-probavljena maca. Procesom kuhanja sušenog korijena mace ili želatinizacije bioaktivne tvari  u Maci postaju još aktivnije (zato ju još nazivamo aktivirana maca) što je jedan od razloga zašto je kuhana ili želatinizirana Maca djelotvornija od sirove Mace. 4 kilograma praha sirove Mace potrebno je za 1 kg želatinizirane Mace.

  • Znatno podnošljivija za probavu (vrlo niski sadržaj škroba)!
  • Biološki aktivne fitotvari iz mace optimalne su bioraspoloživosti
  • Mikrobiološki sigurna
  • 4x Koncentriranija maca (za 1 kg želatinizirane mace potrebno je čak 4kg sirove mace)

Prikaz sušene Mace pune plijesni i alfatoksina kakvu konzumirate u prahu sirove (RAW) Mace:

Kako konzumirati prah crvene Mace?

Za početak treba napomenuti Maca je hrana te se teško možete predozirati, ali…  Jedan od čimbenika koje bi trebali uzeti u obzir je Vaša tjelesna težina kada počinjete s konzumacijom Maca praha. Optimalna dnevna doza od 5g preporučuje se za ženske osobe između 55 i 65kg te muške osobe između 70 i 85kg. Preporučujemo da počinjete sa dnevnom dozom od 5g odnosno jedne vrećice te zavisno o tjelesnoj aktivnosti, mentalnom naporu, stresu ili nekom drugom naporu povećavate dozu.
Svaki dan, po mogućnosti u jutarnjim satima, pola sata prije doručka, jednu vrećicu Mace razmutite u soku od naranče, limuna ili omiljenom smoothieu. Deset minuta nakon primjene ne biste trebali uzimati tekućinu ili hranu za učinkovitiju apsorpciju ljekovitih sastojaka..

    Cart