Crna aktivirana Maca - PRIRODNIM PUTEM DO ENERGIJE, IZDRŽLJIVOSTI

CRNA AKTIVIRANA MACA – prirodnim putem do ENERGIJE, IZDRŽLJIVOSTI i FOKUSA

IMG_1464.jpeg

✅ MENTALNI FOKUS i KONCENTRACIJA
✅ IZDRŽLJIVOST I SNAGA
✅ MEMORIJA
✅ IZGRADNJA MIŠIĆA
✅ ZDRAVLJE KOSTIJU
✅ LIBIDO, SPERMATOGENEZA


Bez obzira je li vam cilj završiti prvu utrku od 5 kilometara, istrčati maraton ili se popeti na vrh planine, zasigurno to želite učiniti u određenom vremenskom okviru i na neki način poboljšati svoje performance te osjetiti napredak u smislu kondicije, tjelesne izdržljivosti i fokusa.

Prema nekim statistikama, jedan od najpopularnijih sportova definitivno je trčanje: prošle godine 36 milijuna sportaša iz cijelog svijeta pretrčalo je 6,67 milijardi kilometara što potvrđuje tezu o sve većoj popularnosti ovog vida rekreacije.

Bilo da ste rekreativac početnik ili se već duže bavite tjelesnom aktivnošću, umor mišića ili nemogućnost izvršavanja određenih motoričkih zadataka – zasigurno vam nije strano! Dijelom je to posljedica stvaranja reaktivnih vrsta kisika (ROS) u koštanim mišićima i nakupljanja mliječne kiseline. Naime, tijekom tjelesne aktivnosti koštani se mišići skupljaju što dovodi do povećanja metabolizma, a time i do povećanja proizvodnje ROS-a, koji može dovesti do sljedećih posljedica:

🔴 oštećenje tkiva
🔴 oštećenja DNA
🔴 stanične smrti
🔴 smanjena kontraktilnost mišića
🔴 oštećenja mišića

Daljnji procesi u organizmu dovode do toga da se antioksidanti suprotstavljaju šteti nastaloj proizvodnjom ROS-a, a tijelo ih potom može (treba!) proizvesti prirodnim putem ili apsorbirati kroz hranu poput voća i povrća ili prirodnih dodataka.

Za optimalne performanse u vidu tjelesne kondicije i izdržljivosti, nužno je na pravilan način uravnotežiti proizvodnju ROS-a i antioksidansa. Za sportaše koji traže konkurentsku prednost ili one koji traže veću izdržljivost i izdržljivost tijekom treninga, peruanski ljekoviti korijen Lepidium meyenni (maca) može ponuditi brojne terapeutske koristi.

Tradicionalno su korijenje mace koristili Inkan ratnici kako bi im pomogli trčati i boriti se na velikim nadmorskim visinama (4000 m nadmorske visine), gdje je razina kisika samo 40%. Vježbanje u takvim hipoksičnim uvjetima može biti izazov za tijelo, ali vjerovali su da im maca daje veću izdržljivost i omogućuje da pređu veće udaljenosti nego kada ju ne uzimaju.KAKO VAM MACA MOŽE POMOĆI DA POBOLJŠATE TJELESNU KONDICIJU I PODIGNETE RAZINU ENERGIJE I FOKUSA ?

Nedostaje vam energije ili eksplozivnosti? Osjećate se sporo? Primjećujete manjkavosti u mentalnom fokusu i tjelesnoj izdržljivosti? Umjesto da posegnete za još jednom šalicom kave, energetskim napitkom ili kemijskim dodacima prehrani – zašto se ne biste okrenuli crnoj Maci, peruanskoj verziji ginsenga, prirodnom podizaču energije?

Među sportašima Maca je malo poznati, ali vrlo djelotvoran, pojačivač energije koji pruža bitne hranjive sastojke za tjelesne i mentalne performanse. Ova super hrana bogata je s preko 20 aminokiselina, uključujući 8 esencijalnih aminokiselina, 20 masnih kiselina slobodnog oblika, vitamina B1, B2, C i E, kalcija, magnezija, kalija, bakra, mangana, selena i željeza.

Maca prirodno sadrži cink koji je snažni pojačivač imuniteta, te doprinosi da ostanete zdravi i energizirani tijekom sezone prehlade i gripe. Upravo u periodima virusa preporučujemo kombinirati  Bioandina aktiviranu crnu macu i Camu Camu upravo zbog sinergijskog djelovanja u prevenciji, što je posebno važno za sportaše jer se suočavaju s redovitim imunokompromisom i moraju poduzeti posebne korake za jačanje svog imunološkog sustava. Bioandina Camu Camu vitamin C kompleks je snažan antioksidans protuupalnog djelovanja, te je zbog sinergije esencijalnih bioloških aktivnih tvari naše ga tijelo može apsorbirati u cijelosti naspram sintetičkog vitamina C.

NE preporučuje se profesionalnim sportašima zbog svog bioaktivnog sastava i rezultirajućeg ergogenog djelovanja što je najbolji primjer stvarnog djelovanja crne aktivirane mace na organizam!!!

Više grupa testiralo je učinke mace na atletske performanse. Istraživanja provedena na plivačima pokazala su da povećane doze ekstrakta aktivirane mace produljuju trajanje plivanja, što upućuje na povećanje izdržljivosti. Liječenje macom također je dovelo do porasta GSH-Px i glikogena u mišićima, dva važna antioksidansa, što sugerira da maca može pojačati antioksidacijsku aktivnost mišića. Nekoliko antioksidativnih spojeva u maci doprinosi borbi protiv ROS-a.

Druge studije pokazale su da je liječenje makamidima, izoliranim molekulama iz mace ili tretman aktivirane mace u prahu također ojačalo izdržljivost i smanjilo umor. U laboratorijskim i kliničkim studijama maca je povećala tjelesne performanse tijekom seksualnih aktivnosti. Tretman macom spriječio je oštećenje skeletnih mišića, što nadalje sugerira da maca može poboljšati sportske performanse kroz više mehanizama.

Inačica crne aktivirane mace poboljšala je metabolizam lipida i glukoze i smanjila lipogenezu, povećavajući time urođenu sposobnost izvođenja i poboljšavajući cjelokupnu kondiciju.

Također se pokazalo da maca može povećati izdržljivost i smanjiti umor štiteći od oštećenja skeletnih mišića, pružajući povećanu proizvodnju antioksidansa i aktivirajući vaš metabolizam.


NEDOSTATAK ENERGIJE MOŽE BITI POVEZAN SA STRESOM

Razlog zbog kojeg mnogi od nas osjećaju manjak energije je kronični stres koji je doveo do ‘umora’ nadbubrežne žlijezde. Nadbubrežne žlijezde diktiraju odgovor organizma na stres stvaranjem nekoliko moćnih hormona poput kortizola i adrenalina. Kad smo pod dugotrajnim, kroničnim stresom, ove male (nadbubrežne) žlijezde uspijevaju proizvesti više hormona kao odgovor na novi stresor.

Bez povećanja prirodnih hormona stresa koji signaliziraju pojačan metabolizam i ojačan imunitet, javlja se osjećaj kao da jednostavno ne možete ‘skupiti’ energiju da dovršite neki običan zadatak, a kamoli da izdržite trening ili neki drugi tjelesni izazov. Male stvari postaju ogromne prepreke, a crna aktivirna Maca je tu da pomogne vašem organizmu, te da kao adaptogena biljka poboljša ravnotežu i homeostazu zdravlja omogućavajući tijelu da se regenerira, te povrati svoj puni potencijal i zdravlje.

Maca je bogata esencijalnim aminokiselinama koje proizvode proteine i stvaraju energiju, koje opskrbljuju tijelo i pomažu u oporavku nakon napornog vježbanja. Zahvaljujući nevjerojatnom profilu hranjivih sastojaka, zdravi sportaši koriste macu za poboljšanje razine energije bez pretjerane stimulacije tijela.

Sve vrste maca
Sve vrste maca


CRNA AKTIVIRANA MACA JE 100% PRIRODAN DODATAK PREHRANI

U kombinaciji s poboljšanjem imuniteta i povećanom mentalnom budnošću, Maca tijelo opskrbljuje potrebnim nutrijentima i omogućuje energičniji život! Ne samo da stvara lužnatu ph sredinu, koja sprečava upalu, već je i bez stimulansa te 100 posto prirodna.

Crna aktivirana maca preporučuje se svim sportašima i rekreativcima, a posebno trkačima, planinarima, biciklistima, penjačima i svima drugima čija aktivnost uključuje mentalni fokus, izdržljivost i energiju.

U Bioandina ponudi imamo crni prah aktivirane mace i crnu aktiviranu macu u kapsulama koja je obogaćena vitaminima B6 i B12 važnima za: normalnu funkciju živčanog sustava, normalnu psihološku funkciju, normalnu funkciju imunološkog sustava, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnu regulaciju hormonske aktivnosti. Razlika između praha i kapsula je ta da kapsule imaju jače djelovanje i dodatne vitamine, dok je prah 100%  čista aktivirana crna maca koju proizvodimo s malim proizvođačima na Andama. Preporuka sportašima je kombinirati prah i kapsule za najoptimalnije, najbrže i najučinkovitije djelovanje.

Bioandinin prah mace jedina je aktivirana maca na tržištu, a kapsule su najjači ekstrakt mace na tržištu! Oba proizvoda su veganska, bez glutena i GMO!

KAKO KONZUMIRATI CRNU MACU ZA POVEĆANJE ENERGIJE I IZDRŽLJIVOSTI?


Tradicionalno se crna maca kuhala (aktivirala) Inkanskim ratnicima prije nego su kretali u rat!


🥄 jednu vrećicu dnevno

VIŠE

💊💊 dvije kapsule dnevno

VIŠE

Savjetovanje:

Za sva pitanja oko odabira vrste Mace, konzumacije ili nuspojava, kontaktirajte naš Bioandina Maca ekspert tim. Upit pošaljite na email adresu: savjetovanje@bioandina.hrJelmark d.o.o.

Mošćenička 15
10 000 Zagreb
Mob: 091.223.8814
email: info@bioandina.hr

   

Newsletter