Crvena želatinizirana Maca prah – kutija 150g (30x5g)

100% BIO prah korijena crvene želatinizirane mace

kn149,00

Moćna biljka koja ženama povećava sposobnost nošenja sa stresom, pomaže kod kronične iscrpljenosti organizma, podiže razinu energije i daje jasnoću uma.

 

Današnji način života može se u najmanju ruku nazvati ubrzanim. Nedostak vremena za sebe i obitelj, pritisci na poslu, zadani rokovi, termini, prevelika očekivanja, ali i brojni drugi faktori mogu utjecati na pojavu stresa. Čovjek osjeća kronični umor, napetost i bezvoljnost što se kod žena manifestira još jače.

Dugotrajni stres kod žena može dovesti do teških poremećaja i bolesti poput neredovitih menstrualnih ciklusa, pojačanih I neizdrživih simptoima PMSa, preiscrpljenosti organizma što sve ukupno izaziva neplodnost.

Postoji prirodno rješenje za sve žene koje su svakodnevno pod utjecajem stresa I bore se sa iscrpljenosti organizma:

Bioandina Crvena aktivirana Maca je 100% prirodan dodatak prehrani za svaku ženu koja treba prirodnu zaštitu od stresa, povećanje energije I hormonalnu ravnotežu.

CRVENA MACA jedna je od tri vrste peruanske mace koja ima najviše antioksidativne i nutritivne vrijednosti, najbolja je alternativa hormonalnoj terapiji. 100% prirodna bez ikakvih primjesa i dodataka. Između ostalog uz crnu ima veću koncentraciju macamida. Bioandina Crvena Maca je želatinizirana (aktivirana – spremna za konzumaciju) te uz sve ostale dobrobiti koji se dobivaju sa procesom želatinizacije, 4 puta je nutritivno kocentriranija od praha sirove (raw) Crvene Mace koji možete pronaći na tržištu.
Premda Crvenu macu nazivaju “macom za žene”, uzevši u obzir njenu tradicionalnu primjenu i suvremene dokaze, te uvide u sastav i djelovanje, preporučuje se ženama za plodnost, zaštitu od stresa, PMS te umor i opće mentalno stanje.

Kako djeluje Maca na organizam

Maca djeluje direktno na endokrini sustav i pomaže vam da očuvate izvrsno emocionalno stanje i savršenu emocionalnu ravnotežu.

Aktivne tvari u korijenu mace su DERIVATI MASNIH KISELINA s adaptogenim, modulirajućim svojstvima: MACAENI i MACAMIDI koji djeluju kao prirodne antistresne molekule koje reguliraju hormonalni odgovor.

 


  • macamidi i macaeni djeluju na os hipotalamus-hipofiza i tako potom dalje na ostale endokrine žlijezde
  • djeluju na očuvanje vlastitih sustava cirkulirajućih endokanabinoida
  • pritom djeluju uravnotežujuće na homeostazu neurotransmitera i hormona, što rezultira s povoljnim/blagotvornim učincima

 


Zašto ne sirova (RAW) Maca


Bioandina želatinizirani maca prah identičan je kuhanom korijenu Mace kakvu imaju mogucnost konzumirati samo stanovnici Anda. Procesom želatinizacije – ekstruzije (kontrolirani tehnološki proces kojim se uslijed djelovanja povišenog tlaka i temperature potice želatiniziranje škroba)  simuliramo kuhanje mace. Škrob korijena mace mijenja strukturu, pa se ovakav oblik mace katkada naziva i pred-probavljena maca. Procesom kuhanja sušenog korijena mace ili želatinizacije bioaktivne tvari  u Maci postaju još aktivnije (zato ju još nazivamo aktivirana maca) što je jedan od razloga zašto je kuhana ili želatinizirana Maca djelotvornija od sirove Mace. 4 kilograma praha sirove Mace potrebno je za 1 kg želatinizirane Mace.

  • Znatno podnošljivija za probavu (vrlo niski sadržaj škroba)!
  • Biološki aktivne fitotvari iz mace optimalne su bioraspoloživosti
  • Mikrobiološki sigurna
  • 4x Koncentriranija maca (za 1 kg želatinizirane mace potrebno je čak 4kg sirove mace)

Prikaz sušene Mace pune plijesni i alfatoksina kakvu konzumirate u prahu sirove (RAW) Mace:

Kako konzumirati prah crvene Mace?

Za početak treba napomenuti Maca je hrana te se teško možete predozirati, ali…  Jedan od čimbenika koje bi trebali uzeti u obzir je Vaša tjelesna težina kada počinjete s konzumacijom Maca praha. Optimalna dnevna doza od 5g preporučuje se za ženske osobe između 55 i 65kg te muške osobe između 70 i 85kg. Preporučujemo da počinjete sa dnevnom dozom od 5g odnosno jedne vrećice te zavisno o tjelesnoj aktivnosti, mentalnom naporu, stresu ili nekom drugom naporu povećavate dozu.
Svaki dan, po mogućnosti u jutarnjim satima, pola sata prije doručka, jednu vrećicu Mace razmutite u soku od naranče, limuna ili omiljenom smoothieu. Deset minuta nakon primjene ne biste trebali uzimati tekućinu ili hranu za učinkovitiju apsorpciju ljekovitih sastojaka..

    Cart