Maca i menopauza - 100% prirodno rješenje

Maca i menopauza – 100% prirodno rješenje

people-2596150_1920-1280x719.jpg
Kako Bioandina aktivirane Mace pomažu kod simptoma (peri – post) menopauze:

✅ smanjuje nalete vrućine i noćno znojenje
✅ povećava razinu energije
✅ ubažava simptome anksioznosti i depresije
✅ antiage – prevencija fotostarenja kože i pojavu dubokih bora
✅ održava elastičnost kože, pomažući u sintezi kolagena
✅ pomaže kod osteoporoze
✅ poboljšanje seksualne funkcije
✅ mentalno zdravlje
✅ ne stvara ovisnost naspram hormonske terapije
✅ može se koristiti istovremeno uz antidepresive i druge lijekove


MACA I MENOPAZUA – 100% PRIRODNO I DUGOROČNO RJEŠENJE

Maca sadrži mnoge hranjive sastojke i bioaktivne spojeve koji mogu smanjiti neugodne simptome menopauze kao što su valunzi, noćno znojenje, tjeskoba i depresija.

Menopauza je stanje koje opisuje izostanak menstruacije u žena tijekom jedne godine ili više. Hormonske fluktuacije i neredovite menstruacije koje vode do menopauze klasificiraju se kao predmenopauza. Promjene u ravnoteži spolnih hormona tijekom prijelaza iz prirodne menstruacije u prije i nakon menopauze povezane su s nizom različitih simptoma poput valunga, bolova, ukočenosti, bolova u zglobovima, nelagode u rodnici, smanjenog libida, lošeg sna, tjeskobe, depresija, te promjenje na koži kao što su hiperpigmentacije i smanjena elastičnost kože.

Dugotrajno, menopauza također povećava rizik od kardiovaskularnih i metaboličkih bolesti, kao i  osteoporoze. Napadi vrućine i noćno znojenje mogu dovesti do poremećaja spavanja, što dovodi do anksioznosti i palpacija zbog promjena krvnog tlaka i otkucaja srca. Spomenute anomalije stezanja krvnih žila u žena u menopauzi jedan su od glavnih razloga povećanog rizika od kardiovaskularnih bolesti. Upravo gubitak hormona poput estrogena i progesterona ključni su razlozi za ovaj povećani rizik. Estrogen povećava HDL “dobar kolesterol”, smanjuje LDL “loši kolesterol” i održava elastičnost arterija i krvnih žila. Progesteron štiti arterije od grčeva. Ženske su arterije mnogo manje od muškaraca, a grčevi srčanih arterija mogu negativno utjecati na protok krvi u srce, pa žene imaju mnogo puta veću vjerojatnost da će umrijeti od srčanog udara nakon menopauze zbog gubitka progesterona.

 

Prosječna dob žena u menopauzi je 52 godine, iako drugi čimbenici mogu utjecati na vrijeme početka, poput pušenja i korelacije sa socioekonomskim statusom. Što se liječenja tiče, konvencionalna medicina preferira liječenje sintetičkom hormonskom nadomjesnom terapijom (HRT) tijekom tranzicije, ali učinkovitost u mnogim slučajevima je – upitna!

Maca, tradicionalno ljekovito povrće iz Perua, ljudi Inka već stoljećima koriste za pomoć ženama s prirodnim prijelazom kroz menopauzu. Suho korijenje mace tradicionalno se kuhalo u čajevima ili kašicama, a žene su ga svakodnevno konzumirale prije  post-menopauze kako bi ublažile simptome menopauze i pomogle im u skladnom prijelazu kroz ovu složenu fazu života.

Maca sadrži hranjive komponente sposobne za rješavanje širokog spektra simptoma peri i post, kao i same menopauze. Iz znanstvenih studija poput onih opisanih u nastavku, znamo da maca djeluje u cijelom sustavu organiuma kako bi smanjila mnoge simptome menopauze i kronične zdravstvene probleme žene.


KAKO MACA MOŽE POMOĆI U MENOPAUZI


Pokazalo se da visoka razina flavonoida prisutnih u maci smanjuje višestruke kardiovaskularne čimbenike rizika, uključujući krvni tlak i napredovanje ateroskleroze. Sveukupno, studije su pokazale da maca ima značajan potencijal za smanjenje dugoročnog rizika od kardiovaskularnih bolesti u žena u postmenopauzi.

Aktivirane mace također mogu poboljšati zdravlje kostiju i smanjiti rizik od osteoporoze tijekom i nakon menopauze, zbog svoga obilja prirodnog kalcija. U kliničkim studijama maca je pružila zaštitni učinak protiv gubitka kostiju na modelima glodavaca.

Endokanabinoidni regulatorni  učinci na balans homona aktiviranih maca posljedica su ključnih bioaktivnih molekula zvanih macamidi i macaeni, koji se proizvode tradicionalnim sušenjem korijena na suncu i termičke obrade maca. Uz to, fitosteroli mace, u kombinaciji s drugim čimbenicima, pomažu u smanjenju kolesterola i metaboličkih bolesti. U maci su prisutni i drugi esencijalni vitamini, minerali, aminokiseline i zdrave masne kiseline, što doprinosi ukupnom zdravlju žene.

Kod nekih žena, menopauza osim fizičkih čimbenika utječe i na povećanje osjećaja anksioznosti i depresije. Srećom, aktivirane mace kao alternativa hormonalnoj nadomjesnoj terapiju su od velike pomoći jer ima izravno antidepresivno djelovanje, te mogu poboljšati raspoloženje. U dvije kliničke studije žene koje uzimale macu, posvjedočile su o poboljšanju spolne funkcije, ublažavanju anksioznosti i depresije.

Važne se promjene zbivaju i u srednjem sloju kože žene, tzv. dermi, čije su stanice pod izravnim utjecajem estrogena. Zbog njihova smanjenog utjecaja kod menopauze, smanjuje se količina hijaluronske kiseline važne za volumen i „punoću“ kože lica.Osim toga, smanjuju se i količina te kvaliteta kolagenih i elastičnih vlakana pa koža lica gubi elastičnost i čvrstoću te postaje sklona formiranju bora. Javljaju se dublje bore, osobito oko usana i nosa. Zbog preraspodjele masnog tkiva i gubitka napetosti mišića lica dolazi do formiranja „vrećica“ na donjem dijelu lica i obrazima. Ne smijemo zaboraviti spomenuti ni utjecaj fotostarenja, odnosno promjene kože nastale djelovanjem brojnih vanjskih čimbenika, posebice ultraljubičastog zračenja, pa tako i same sklonosti hiperpigmentaciji.

Kod nekih žena tijekom menopauze dolazi do vidljivoga gubitka kose te razvoja takozvane androgene alopecije, bez obzira na to dođe li samo do razrjeđenja kose na području tjemena ili čak do potpune ćelavosti. Promjena u boji vlasi nam je svima dobro poznata – zbog gubitka pigmenta, kosa postaje sijeda.

Maca sadrži mnoge hranjive sastojke i bioaktivne spojeve koji mogu smanjiti neugodne simptome menopauze kao što su valunzi, znojenje tijekom noći, tjeskoba i depresija. Štoviše, redovita upotreba mace može smanjiti rizik od kardiovaskularnih i metaboličkih bolesti, te osteoporoze i promjena stanja kože i kose povezane s menopauzom.

Klinička ispitivanja pokazala su snažne i jasne dokaze da maca može biti prirodna zamjena za hormonsku nadomjesnu terapiju (HRT) u liječenju simptoma menopauze, bez ikakvih nuspojava. Za one koji traže 100% prirodno i dugoročno alternativno rješenje menopauze aktivirane Mace bi trebala biti dio vaše svakodnevne rutine u kombinaciji s Camu Camu super voće bogato antioksidansima protuupalnog djelovanja.KAKO KONZUMIRATI MACU KOD MENOPAUZALNIH TEGOBA?


Pre i postmenopauza

🥄 jednu vrećicu dnevno

VIŠE

Pre i postmenopauza

💊💊 dvije kapsule dnevno

VIŠE

Menopauza
Crvena Maca Bioandina

🥄 jednu vrećicu dnevno

VIŠE

Menopauza

💊💊 dvije kapsule dnevno

VIŠE


Akcija: 3x Crvena aktivirana Maca: 447.00 kn, sada: 349.00 kn

Akcija: 3x MIX Maca: 357.00 kn, sada: 285.00 kn

Jelmark d.o.o.

Mošćenička 15
10 000 Zagreb
Mob: 091.223.8814
email: info@bioandina.hr

   

Newsletter