Maca i menopauza - 100% prirodno rješenje

8. rujna 2020.0

MACA I MENOPAZUA – 100% PRIRODNO I DUGOROČNO RJEŠENJE

Maca sadrži mnoge hranjive sastojke i bioaktivne spojeve koji mogu smanjiti neugodne simptome menopauze kao što su valunzi, noćno znojenje, tjeskoba i depresija.

Menopauza je stanje koje opisuje izostanak menstruacije u žena tijekom jedne godine ili više. Hormonske fluktuacije i neredovite menstruacije koje vode do menopauze klasificiraju se kao predmenopauza. Promjene u ravnoteži spolnih hormona tijekom prijelaza iz prirodne menstruacije u prije i nakon menopauze povezane su s nizom različitih simptoma poput valunga, bolova, ukočenosti, bolova u zglobovima, nelagode u rodnici, smanjenog libida, lošeg sna, tjeskobe i depresija.

Dugotrajno, menopauza također povećava rizik od kardiovaskularnih (srčanih) bolesti i osteoporoze. Napadi vrućine i noćno znojenje mogu dovesti do poremećaja spavanja, što dovodi do anksioznosti i palpacija zbog promjena krvnog tlaka i otkucaja srca. A spomenute anomalije stezanja krvnih žila u žena u menopauzi jedan su od glavnih razloga povećanog rizika od kardiovaskularnih bolesti.

 

 

Prosječna dob žena u menopauzi je 52 godine, iako drugi čimbenici mogu utjecati na vrijeme početka, poput pušenja i korelacije sa socioekonomskim statusom. Što se liječenja tiče, konvencionalna medicina preferira liječenje sintetičkom hormonskom nadomjesnom terapijom (HRT) tijekom tranzicije, ali učinkovitost u mnogim slučajevima je – upitna!

Maca, tradicionalno ljekovito povrće iz Perua, ljudi Inka već stoljećima koriste za pomoć ženama s prirodnim prijelazom kroz menopauzu. Suho korijenje mace tradicionalno se kuhalo u čajevima ili kašicama, a žene su ga svakodnevno konzumirale prije post-menopauze kako bi ublažile simptome menopauze i pomogle im u skladnom prijelazu kroz ovu složenu fazu života.

Maca sadrži mnoge korisne hranjive komponente sposobne za rješavanje širokog spektra simptoma. Iz znanstvenih studija poput onih opisanih u nastavku, znamo da maca djeluje u cijelom sustavu kako bi poboljšala mnoge simptome menopauze i kronične zdravstvene probleme.


KAKO MACA MOŽE POMOĆI U MENOPAUZI


Pokazalo se da visoka razina flavonoida prisutnih u maci smanjuje višestruke kardiovaskularne čimbenike rizika, uključujući krvni tlak i napredovanje ateroskleroze. Sveukupno, studije su pokazale da maca ima značajan potencijal za smanjenje dugoročnog rizika od kardiovaskularnih bolesti u žena u postmenopauzi.

Sinergijski, maca također može poboljšati zdravlje kostiju i smanjiti rizik od osteoporoze tijekom i nakon menopauze. U kliničkim studijama maca je pružila zaštitni učinak protiv gubitka kostiju na modelima glodavaca, vjerojatno djelujući vezanjem kanabinoidnih receptora ili regulacijom endokanabinoida u mozgu.

Endokanabinoidni regulatorni učinci mace posljedica su ključnih bioaktivnih molekula zvanih makamidi koji proizvode se tradicionalnim sušenjem korijena na suncu. Uz to, fitosteroli maca, u kombinaciji s drugim čimbenicima, pomažu u smanjenju kolesterola i sprječavanju razgradnje kostiju. U maci su prisutni i drugi esencijalni vitamini, minerali, aminokiseline i zdrave masne kiseline, što doprinosi ukupnom zdravlju. Korisne hranjive tvari u maci djeluju na smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti i prevenciju osteoporoze nakon menopauze.

Kod nekih žena, menopauza osim fizičkih čimbenika utječe i na povećanje osjećaja anksioznosti i depresije. Srećom, maca je i tu od velike pomoći jer ima izravno antidepresivno djelovanje, a može poboljšati raspoloženje. U dvije kliničke studije žene koje uzimale macu, posvjedočile su o poboljšanju spolne funkcije, ublažavanju anksioznosti i depresije.

Maca sadrži mnoge hranjive sastojke i bioaktivne spojeve koji mogu smanjiti neugodne simptome menopauze kao što su valunzi, znojenje tijekom noći, tjeskoba i depresija. Štoviše, redovita upotreba mace može smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti i osteoporoze povezane s menopauzom.

Klinička ispitivanja pokazala su snažne i jasne dokaze da maca može biti prirodna zamjena za hormonsku nadomjesnu terapiju (HRT) u liječenju simptoma menopauze, bez ikakvih nuspojava. Za one koji traže 100% prirodno i dugoročno rješenje menopauze, maca bi trebala biti dio vaše svakodnevne rutine.


Kako Bioandina aktivirana Maca pomaže kod simptoma menopauze:

     ✅ smanjuje nalete vrućine i noćno znojenje
     ✅ povećava razinu energije
     ✅ ubažava simptome anksioznosti i depresije
     ✅ pomaže kod osteoporoze
     ✅ poboljšanje seksualne funkcije
     ✅ mentalno zdravlje
     ✅ ne stvara ovisnost naspram hormonske terapije
     ✅ može se koristiti istovremeno uz antidepresive i druge lijekove


KAKO KONZUMIRATI MACU KOD MENOPAUZALNIH TEGOBA?


Pre i postmenopauza

🥄 jednu vrećicu dnevno

VIŠE

Menopauza
Crvena Maca Bioandina

🥄 jednu vrećicu dnevno

VIŠE

Menopauza


💊💊 dvije kapsule dnevno

VIŠE


Akcija: 3x Crvena aktivirana Maca: 447.00 kn, sada: 349.00 kn

Akcija: 3x MIX Maca: 327.00 kn, sada: 260.00 kn

{{ reviewsOverall }} / 5 Korisnika (0 osvrta)
Ocjena
Što kažu ostali korisnici... Ostavite svoj osvrt
Sortiraj po:

Budite prvi i ostavite svoj osvrt.

User Avatar User Avatar
Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Ostavite svoj osvrt


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *


Jelmark d.o.o.

Mošćenička 15
10 000 Zagreb
Mob: 091.223.8814
email: [email protected]

   

Newsletter