Ova salata s grahom i avokadom je odličan lagani obrok za vruće dane u kojima nam se ne da satima stajati nad štednjakom. Možete ju napraviti unaprijed i držati u hladnjaku, a slobodno sami iskombinirajte omiljeno povrće i grahoricu.
Tajna njenog okusa je u dressingu koji je aromatičan i osvježavajući, a napravljen je od sastojaka koje svi sigurno imamo doma.
Recept:
- 200 g kuhanog bijelog graha, ocijeđenog
- Avokado, narezan
- 200 grama rajčica, narezanih na kockice
- Pola ljubičastog luka, narezanog
- 150 g zelene lisnate salata
- 1 krastavac, narezan na tanko
- 2 svježe medjoul datulje, narezane na sitno
- 2 paprike; narezane na filete
- Snop bosiljka


Priprema:
Dressing
- 4 žlice maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka, naribana
- Korica pola limuna
- Sok pola limuna
- Prstohvat soli
- Žličica origana
- Žličica kopra ( svježeg ili suhog)
- Malo sitno sjeckanog peršina