Muško zdravlje, (ne)funkcija prostate i kako Maca može pomoći - Bioandina Aktivirana Maca

Muško zdravlje, (ne)funkcija prostate i kako Maca može pomoći

Bioandina-maca-libido2-1280x1600.jpg
Kako crvena aktivirana Maca pomaže kod simptoma povećane prostate:

     ✅ smanjuje veličinu prostate
     ✅ smanjuje učestalo mokrenje
     ✅ poboljšanje seksualne funkcije
     ✅ poboljšava libido
     ✅ povećava razinu energije
     ✅ 100% prirodno rješenje
     ✅ ne stvara ovisnost naspram hormonske terapije


Muška žlijezdaprostata – nalazi se točno ispod mokraćnog mjehura i ima ključne funkcije u muškom reproduktivnom sustavu. Osim što izlučuje tekućinu koja sadrži proteine i druge čimbenike potrebne za preživljavanje sperme, također istovremeno služi kao sredstvo za putovanje sperme kroz ženski reproduktivni trakt.

Dječaci se rađaju s prostatom veličine graha, a u pubertetu prostata doseže svoju normalnu veličinu i oblik kestena. Ono što je problem što se najčešće u četrdesetim počinje opet uvećavati i prelazi iz normalne veličine u uvećanu prostatu (BPH).

U 90% slučajeva muškarci će se susresti s problemima s prostatom. Kako si pomoći, koji su to problemi, tj. bolesti? Najzastupljenija bolest prostate je BPH – benigna hiperplazija prostate, prostatitis – upala prostate i rak prostate.TRI NAJČEŠĆA OBLIKA BOLESTI PROSTATE

     🔴 Prostatitis (upala prostate)
     🔴 Rak prostate
     🔴 Benigna hiperplazija prostate (BPH)

BPH je vrlo često stanje kod starijih muškaraca i statistike govore kako čak 50-75% muškaraca starijih od 50 godina su njome pogođeni, a s godinama taj postotak raste i do više 80% (kod muškaraca starijih od 70 godina).

BPH je nekancerozno, progresivno povećanje prostate, što zauzvrat može rezultirati nizom simptoma donjeg mokraćnog sustava (LUTS) koji negativno utječu na kvalitetu života, a najčešći simptomi su:

  • Povećana učestalost mokrenja
  • Povećana hitnost mokrenja
  • Nokturija (često ustajanje noću radi mokrenja)
  • Slaba mokraćna struja
  • Struja urina se zaustavlja i započinje nepotpuno pražnjenje mjehura
  • Poteškoće s započinjanjem mokrenja ili naprezanje mokrenja
  • Seksualna disfunkcija

Navedeni simptomi mogu dalje dovesti do komplikacija koje značajno smanjuju kvalitetu života pogođenih muškaraca, uključujući:

  • Infekcije mokraćnog sustava
  • Krv u mokraći
  • Kamenje u mokraćnom mjehuru
  • Nemogućnost mokrenja
  • Oštećenje mjehura i bubrega

Ravnoteža između dihidrotestosterona (DHT) i njegovog prethodnika testosterona održava zdravlje prostate u normalnom razvoju. Međutim, kako muškarci stare, pretpostavlja se da se ta ravnoteža narušava, a to dovodi do BPH bolesti.

Trenutne mogućnosti liječenja BPH uključuju lijekove i kirurške intervencije, što oboje može biti skupo i imati negativne nuspojave stoga ne čudi povećan interes muškaraca za alternativnim i prirodnim metodama.KAKO MACA MOŽE POMOĆI?

Maca je poznata kao biljka koje se stoljećima koristi kao tradicionalni lijek za liječenje raznih bolesti. Tradicionalno, u Peruu, gdje raste, stariji muškarci svakodnevno unose crvenu macu u obliku čaja ili tonika (maceriranog alkoholom) kako bi podržavali zdrav rad prostate i zdravlje kostiju kako stare. Vjeruju da njeguje unutarnje organe, istodobno promičući zdrav libido i spolni nagon, koji s godinama često opada.Klinička istraživanja rađena na štakorima i miševima uspoređivala su učinkovitost crvene mace s tradicionalnim medicinskim lijekom koji se trenutno koristi za liječenje BPH, u kontekstu smanjenja veličine prostate.

Tradicionalni medicinski lijek djeluje inhibirajući pretvorbu testosterona u DHT, a pokazalo se da smanjuje težinu prostate i sjemenih mjehurića kod štakora. Učinak liječenja crvenom aktiviranom macom bio je specifičan za prostatu jer nije utjecao na težinu bilo kojih drugih organa. Što je najvažnije, liječenje crvenom aktiviranom macom rezultiralo je značajno većim smanjenjem veličine prostate u usporedbi s tradicionalnim medicinskim lijekom koji je povezan s nekoliko nuspojava: poput smanjenog spolnog nagona i smanjenja spolne funkcije. Suprotno tome, maca se koristi za pojačavanje libida i spolne funkcije kod muškaraca.

Kao zaključak, nameće se teza da je crvena maca korisna kao 100% prirodna alternativa ili dopunsko liječenje BPH, a svakodnevna konzumacija aktivirane crvene mace može smanjiti veličinu prostate, istodobno poboljšavajući spolnu funkciju i libido


KOJU MACU ODABRATI I KAKO JU KONZUMIRATI?


Kao opciju, nudimo Vam aktivirani prah korijena crvene Mace ili kapsule ekstrakt crvene aktivirane Mace:

Crvena Maca Bioandina

🥄 jednu vrećicu dnevno

VIŠE💊💊 dvije kapsule dnevno

VIŠE

POVRATNE INFORMACIJE ZADOVOLJNJIH KORISNIKA


Jelmark d.o.o.

Mošćenička 15
10 000 Zagreb
Mob: 091.223.8814
email: info@bioandina.hr

   

Newsletter