Neplodnost muškaraca i narušeno muško zdravlje

Neplodnost muškaraca i narušeno muško zdravlje

gender-bioandina1-1.jpg

Neplodnost može biti stresna i za vas i za vašeg partnera


Neplodnost muškaraca i narušeno muško zdravlje isprepleteni su sa seksualnim funkcioniranjem, oba negativno djeluju na mušku psihu zbog reputacije među drugim muškarcima.

Neplodnost nije samo medicinski problem, već i životna kriza. Može utjecati na međuljudske, bračne i društvene odnose, te uzrokovati značajne emocionalne i psihološke štete. Put na koji neplodni par mora krenuti nije lagan. To rezultira pojavom širokog spektra emocionalnih i fizioloških poremećaja, koji mogu biti destruktivni i imati štetan i trajan utjecaj na njihove živote.

Muškarci se podvrgavaju različitim bitkama kad se suoče s osobnom neplodnošću. Te bitke uključuju anksioznost zbog potencije, muževnosti i seksualne adekvatnosti. Muškarci su u jednakoj mjeri pod bolnim utjecajem neispunjene želje za djetetom, ali manje su otvoreni pričati o svojim osjećajima.

Institut za psihoanalizu ustvrdio je da je muška neplodnost “napad na muški osjećaj samoga sebe koji oživljava osjećaj konkurencije, kastracije i iskustva s traumama u razvoju”.


Kako dolazi do muške neplodnosti?


Muška neplodnost nastaje zbog slabe proizvodnje sperme, nenormalne funkcije sperme ili blokade koje sprječavaju isporuku sperme.Više je velikih studija utvrdilo da je u posljednjih 50 godina zabilježena značajna redukcija kvalitete spermija. Od niže koncentracije spermija, pokretljivosti, slabijih morfoloških pokazatelja pa do povišenih DNK oštećenja spermija. 

Glavni znak muške neplodnosti je nemogućnost začeća djeteta, jer često nema drugih očitih znakova ili simptoma.

U nekim slučajevima uzroci neplodnosti su:

     🔴 varikokela – proširenje venskog spleta (plexus pampiniformis) koji testis opskrbljuje krvlju, stanja koja blokira prolazak sperme,
     🔴 orhitis – upala testisa koja nastaje kao teška komplikacija zaušnjaka (mumps),
     🔴 spolno prenosive bolesti – klamidija, gonokok, trihomonas, ureaplazma i mikoplazma,
     🔴 imunološki uzroci – gdje spermalna antitijela nastaju u nekih muškaraca nakon virusne infekcije prostate ili epidimisa, kod povrede  ili operacije u području testisa, a najčešće kao posljedica oštećenja krvno-testisne barijere.

Iako većina muškaraca s muškom neplodnošću ne primjećuje simptome nemogućnosti začeća djeteta, znakovi i simptomi povezani s muškom neplodnošću uključuju:

     🔴 Poblemi sa seksualnom funkcijom – na primjer, poteškoće s ejakulacijom ili male količine ejakulirane tekućine, smanjena seksualna želja ili poteškoće u održavanju erekcije (erektilna disfunkcija)
     🔴 Bol, oticanje ili kvržica u području testisa
     🔴 Ponavljajuće respiratorne infekcije, urogenitalne infekcije
     🔴 Nenormalan rast grudi (ginekomastija)
     🔴 Smanjen rast dlaka na licu ili tijelu ili drugi znakovi kromosomske ili hormonalne nepravilnosti
     🔴Niži broj spermija od normalnog (manje od 15 milijuna sperme po mililitru sjemena ili ukupno spermatozoida manje od 39 milijuna po ejakulatu)

Ostala oštećenja spolnih žlijezda

Oštećenja testisa mogu nastupiti uslijed zračenja (ionizirajuće i elektronsko), kao i toksičkog djelovanja raznih otrova i lijekova. Visoka temperatura na radnom mjestu, kontakt sa određenim kemikalijama kao što su organska otapala (toluen, benzen, ksilen), olovo, kadmij, živa i drugi teški metali, anestetički plinovi, pesticidi, herbicidi, dioksin kao i pretjerano pijenje alkohola, pušenje i neuredan život mogu naštetiti plodnosti. Stoga je u nekim slučajevima dovoljna terapija promjena načina života.


Aktivirana maca i muška plodnost


Jedno je istraživanje ispitalo učinke suplementacije Mace kod muškaraca u razdoblju od četiri mjeseca. Na kraju razdoblja ispitivanja primijećeno je značajno povećanje broja spermija, pokretljivosti i volumena sjemena. Druge studije na Maci također su pokazale da može imati koristi za opće zdravlje sperme i potaknuti zdravu spermatogenezu (proizvodnju sperme).

Mnogi muškarci također tvrde da točno mogu osjetiti porast seksualne želje i funkcije tijekom uzimanja Maca.

Ako želimo pomoći svim muškarcima koji se muče s ovom tegobom moramo ih prvo razumjeti pa zatim liječiti. Analiza sjemena, spermiogrm nam daje informacije o funkciji testisa, njegovog izvodnog aparata i akcesornih spolnih žlijezda.

Studija potvrđuje: 4 mjeseca je potrebno kako bi se nemogućnost začeća djeteta kod muškaraca zaustavila i unaprijedila.

Isprobajte Bioandia crnu aktiviranu Macu jer ona Vas vraća opet u vaš stari život i daje novi život!

KAKO KONZUMIRATI MACU ZA PLODNOST KOD MUŠKARACA?


Tradicionalno se crna aktivirana maca najviše koristi za muškarce dok za žene se preporučuje crvena aktivirana maca.


ZA MUŠKARCE

🥄 jednu vrećicu dnevno

VIŠE

ZA MUŠKARCE

💊💊 dvije kapsule dnevno

VIŠE