Neplodnost muškaraca i narušeno muško zdravlje

25. studenoga 2019.0

Neplodnost može biti stresna i za vas i za vašeg partnera


Neplodnost muškaraca i narušeno muško zdravlje isprepleteni su sa seksualnim funkcioniranjem, oba negativno djeluju na mušku psihu zbog reputacije među drugim muškarcima.

Neplodnost nije samo medicinski problem, već i životna kriza. Može utjecati na međuljudske, bračne i društvene odnose i uzrokovati značajne emocionalne i psihološke štete. Put na koji neplodni par mora krenuti nije lagan niti malo nakon što otkriju simptom. To rezultira pojavom širokog spektra emocionalnih i fizioloških poremećaja, koji mogu biti destruktivni i imati štetan i trajan utjecaj na njihove živote.

Muškarci se podvrgavaju različitim bitkama kad se suoče s osobnom neplodnošću. Te bitke uključuju anksioznost zbog potencije, muževnosti i seksualne adekvatnosti. Muškarci su u jednakoj mjeri pod bolnim utjecajem neispunjene želje za djetetom, ali manje su otvoreni pričati o svojim osjećajima. Institut za psihoanalizu ustvrdio je da je muška neplodnost “napad na muški osjećaj samoga sebe koji oživljava osjećaj konkurencije, kastracije i iskustva s traumama u razvoju.


Kako dolazi do muške neplodnosti?


Muška neplodnost nastaje zbog slabe proizvodnje sperme, nenormalne funkcije sperme ili blokade koje sprječavaju isporuku sperme. Bolesti, ozljede, kronični zdravstveni problemi, izbor načina života i drugi čimbenici mogu igrati ulogu u izazivanju muške neplodnosti.

Glavni znak muške neplodnosti je nemogućnost začeća djeteta jer često nema drugih očitih znakova ili simptoma. U nekim slučajevima, međutim, osnovni problem poput naslijeđenog poremećaja, hormonalne neravnoteže, proširenih vena oko testisa ili stanja koja blokira prolazak sperme uzrokuju ipak znakove i simptome.

Iako većina muškaraca s muškom neplodnošću ne primjećuje simptome nemogućnosti začeća djeteta, znakovi i simptomi povezani s muškom neplodnošću uključuju:

• Problemi sa seksualnom funkcijom – na primjer, poteškoće s ejakulacijom ili male količine ejakulirane tekućine, smanjena seksualna želja ili poteškoće u održavanju erekcije (erektilna disfunkcija)
• Bol, oticanje ili kvržica u području testisa
• Ponavljajuće respiratorne infekcije
• Nemogućnost osjećati mirise
• Nenormalan rast grudi (ginekomastija)
• Smanjen rast dlaka na licu ili tijelu ili drugi znakovi kromosomske ili hormonalne nepravilnosti
• Niži broj spermija od normalnog (manje od 15 milijuna sperme po mililitru sjemena ili ukupno spermatozoida manje od 39 milijuna po ejakulatu)


Aktivirana maca i muška plodnost


Jedno je istraživanje ispitalo učinke suplementacije Mace kod muškaraca u razdoblju od četiri mjeseca. Na kraju razdoblja ispitivanja primijećeno je značajno povećanje broja spermija, pokretljivosti i volumena sjemena. Druge studije na Maci također su pokazale da može imati koristi za opće zdravlje sperme i potaknuti zdravu spermatogenezu (proizvodnju sperme). Mnogi muškarci također tvrde da točno mogu osjetiti porast seksualne želje i funkcije tijekom uzimanja Maca.

Ako želimo pomoći svim muškarcima koji se muče s ovom tegobom moramo ih prvo razumjeti pa zatim liječiti. 

Studija potvrđuje: 4mjeseca je potrebno kako bi se nemogućnost začeća djeteta kod muškaraca zaustavila i unaprijedila. 

Isprobajte Bioandia crnu aktiviranu Macu jer ona Vas vraća opet u vaš stari život i daje novi život!


Facebook grupa Hormonalni

Pridružite se i budite dio naše Facebook grupe Hormonalni disbalans i iscrpljenost organizma.

Ova grupa je za sve one koji si žele pomoći i saznati više o predmenopauzi, menopauzi, plodnosti, kroničnoj iscrpljenosti organizma, problemima sa prostatom, aknama, libidom, ….., napravimo razliku i podržimo jedni druge savjetima kako bi imali više ravnoteže, energije i zdravlja u našim životima.

Administratori iz naše grupe mogu pomoći oko vaših pitanja sa svakodnevnim objavama na navedene teme i od njih ćete dobiti podršku oko vašeg stanja. Možete sudjelovati u raspravama o tome kada i koju vrstu Mace odabrati kako bi postigli hormonalnu ravnotežu i djelovali na iscrpljenost organizma.

{{ reviewsOverall }} / 5 Korisnika (0 osvrta)
Ocjena
Što kažu ostali korisnici... Ostavite svoj osvrt
Sortiraj po:

Budite prvi i ostavite svoj osvrt.

User Avatar User Avatar
Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Ostavite svoj osvrt


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *


Jelmark d.o.o.

Mošćenička 15
10 000 Zagreb
Mob: 091.223.8814
email: [email protected]

   

Newsletter