Pečeno povrće sa slanutkom

Ova salata s pečenim povrćem je prava oda ljetu koje nam je skoro na izmaku. Iskoristite preostale tikvice i patlidžane i uživajte u ovom zdravom obroku koji možete pripremiti unaprijed i odnijeti na posao ili u školu. 

👇Recept:👇


  • 1 manja tikvica, narezana na manje komadiće
  • 1 manji patlidžan, narezan na kockice

  • 1 crvena paprika, narezana na kockice

  • Mlaz maslinovog ulja

  • Sol i papar po ukusu

  • 1 žlica mješavine začina- bosiljak, origano, ružmarin, majčina dušica
  • 250 g  kuhanog slanutka ili slanutka iz konzerve

  • 150 g  rajčica, narezanih na kockice

  • 2 mlada luka, narezana na kolutove

  • Žlica kapara

  • Nekoliko listova svježeg bosiljka

  • Po želji: malo veganskog feta sira

 

🔪Priprema:🔪



Dressing

  • 4 žlice maslinovog ulja

  • Sok pola limuna

  • 1 žličica dijon senfa

  • 1 žlica jabučnog octa

  • 1 režanj češnjaka, nariban
  • Sol po ukusu

Postupak:

U posudu za pečenje dodajte tikvicu, patlidžan i papriku. Prelijte mlazom maslinovog ulja, dodajte sol, papar i suhe začine pa dobro promiješajte. Neka vam svo povrće bude u jednom sloju kako bi se ravnomjerno ispeklo. Ako nemate tako veliku posudu, promiješajte povrće nekoliko puta tokom pečenja. 

Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva. 

Sve sastojce za dressing ubacite u staklenu posudu, zatvorite i dobro protresite.

U zdjelu za posluživanje ubacite slanutak, rajčice, pečeno povrće, kapare, mladi luk  i prelijte pripremljenim dressingom. Dobro promiješajte pa dodajte feta sir i svježi bosiljak. 

Probajte i po želji doradite začinima

Pretraga
Newsletter
    Cart