Ova salata s pečenim povrćem je prava oda ljetu koje nam je skoro na izmaku. Iskoristite preostale tikvice i patlidžane i uživajte u ovom zdravom obroku koji možete pripremiti unaprijed i odnijeti na posao ili u školu.
Recept:
- 1 manja tikvica, narezana na manje komadiće
1 manji patlidžan, narezan na kockice
1 crvena paprika, narezana na kockice
Mlaz maslinovog ulja
Sol i papar po ukusu
- 1 žlica mješavine začina- bosiljak, origano, ružmarin, majčina dušica
250 g kuhanog slanutka ili slanutka iz konzerve
150 g rajčica, narezanih na kockice
2 mlada luka, narezana na kolutove
Žlica kapara
Nekoliko listova svježeg bosiljka
Po želji: malo veganskog feta sira

Priprema:
Dressing
4 žlice maslinovog ulja
Sok pola limuna
1 žličica dijon senfa
1 žlica jabučnog octa
- 1 režanj češnjaka, nariban
Sol po ukusu
Postupak:
U posudu za pečenje dodajte tikvicu, patlidžan i papriku. Prelijte mlazom maslinovog ulja, dodajte sol, papar i suhe začine pa dobro promiješajte. Neka vam svo povrće bude u jednom sloju kako bi se ravnomjerno ispeklo. Ako nemate tako veliku posudu, promiješajte povrće nekoliko puta tokom pečenja.
Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
Sve sastojce za dressing ubacite u staklenu posudu, zatvorite i dobro protresite.
U zdjelu za posluživanje ubacite slanutak, rajčice, pečeno povrće, kapare, mladi luk i prelijte pripremljenim dressingom. Dobro promiješajte pa dodajte feta sir i svježi bosiljak.
Probajte i po želji doradite začinima
