Problemi s aknama i kako Maca može pomoći

Problemi s aknama i kako Maca može pomoći

Akne-bioandina-maca2-1280x850.jpg

Mogu biti uzrokovane stresom, hormonalnim disbalansom ili neadekvatnom njegom, a podjednako pogađati muškarce i žene i pojaviti se u različitim životnim fazama te uistinu predstavljati problem u svakodnevnom život. Mentalna i socijalna anksioznost, depresija i niže samopoštovanje – samo su neke od posljedica s kojima se oboljeli od akni bore.

Kada govorimo o aknama, postoje:

  • trajne: one koje počinju u adolescenciji i nastavljaju se u odrasloj dobi
  • ponavljajuće: koje se pojavljuju u adolescenciji, poboljšavaju se, a zatim se ponovo pojavljuju nakon 25. godine
  • akne s kasnom pojavom: nastaju tek nakon navršene 25. godine života

No, bez obzira kada se pojavila, uvijek ostaje pitanje – kojom metodom ih liječiti?Kako i zašto nastaju akne?

Akne nastaju kada se folikuli dlake blokiraju, što dovodi do začepljenih pora, ili kada tijelo stvara višak sebuma – ulja koje sprečava da se koža osuši. Kada tijelo stvara višak sebuma, to se može nakupiti s mrtvim stanicama kože u porama, povećavajući bakterije, upale i akne.

Neki od uzroka akni su:

  • hormonska disfunkcija
  • genetika
  • pretjerana upotreba kozmetike
  • dijeta
  • stres
  • hormonalna neravnoteža estrogena, progesterona i testosterona

Budući da postoje brojni uzroci akni, za liječenje ove kožne bolesti može biti potrebno više tretmana. Nisu svi tretmani prikladni za sve pacijente, posebno jer akne utječu i na muškarce i na žene. Pored toga, većina tretmana cilja samo jedan uzrok akni – ili hormonsku disfunkciju ili upalni odgovor. No, nedavni podaci sugeriraju kako konzumacija aktivirane mace, tradicionalne peruanske biljke koja se koristi kao prirodni dodatak prehrani, može pružiti zdravu alternativu za liječenje akni i zaštitu kože.Kako Maca može pomoći kod akni

Nedavni podaci pokazuju da maca može liječiti akne u višestrukom pristupu, i putem hormonske regulacije i antibakterijskog djelovanja.

Na primjer, maca može regulirati hormonsku ravnotežu reguliranjem razine testosterona, jer oralna primjena ekstrakta mace smanjuje serumski testosteron u ovisnosti o dozi. Liječenje macom također regulira spolne hormone, uključujući estrogen, progesteron i testosteron, dodatno pokazujući potencijalne koristi mace u hormonskoj regulaciji.

Osim hormonalne ravnoteže, ekstrakt mace pokazao je i antibakterijsko djelovanje širokog spektra, a pokazalo se i da površinski tretman na koži općenito štiti kožu.

Sve u svemu, hormonska regulacija i antibakterijska aktivnost ovog prirodnog dodatka sugeriraju da maca može pružiti prirodnu metodu za poboljšanje zdravlja kože i liječenje akni.

Mnogi zadovoljni korisnici mace, pozitivno su ocijenili djelovanje praha aktivirane mace na svojoj koži. Akne su se povukle i crvenilo smanjilo. Do čega je došlo upravo zbog poboljšanja hormonalnog statusa, ali i nekih drugih činitelja poput velikog udjela cinka.


Koju Macu odabrati za liječenje akni i kako ju konzumirati?


ZA ŽENE
Crvena Maca Bioandina

🥄 jednu vrećicu dnevno

VIŠE

ZA ŽENE

💊💊 dvije kapsule dnevno

VIŠE

ZA MUŠKARCE
Crna maca Bioandina

🥄 jednu vrećicu dnevno

VIŠE

ZA MUŠKARCE

💊💊 dvije kapsule dnevno

VIŠE

Jelmark d.o.o.

Mošćenička 15
10 000 Zagreb
Mob: 091.223.8814
email: info@bioandina.hr

   

Newsletter