Shop

Bioandina Premium Superfood

Cacao prah 200g BIO

44.90 kn

Sirovi Criollo kakao (Theobroma cacao) prah iz 100% ekološkog uzgoja. U suradnji sa malim autohtonim uzgajivačima kakovca iz amazonske prašume dopremili smo najkvalitetniji sirovi Criollo kakao prah. Fantastičnog su okusa sa puno voćnih nota.

Opis proizvoda

Bioandina kakao prah dobiven je od Criollo kakaovca koji raste u peruanskoj prašumi. Divlji Criollo kakao zastupljen je na svjetskom tržištu u vrlo malom udjelu, budući da je ograničeno dostupan. Naime, raste na nepristupačnom području amazonske prašume u Peruu uz rijeku Ucayali na nadmorskoj visini od 500 do 800 m do kojeg može samo autohtono stanovništo. Bioandina u suradnji sa malim autohtonim uzgajivačima koji na potpuno prirodan način da bi sačuvali sve nutrijente proizvode najvalitetniji Criollo kakao na svijetu. Sirovi kakao grah (cacao beans) se fermentira i prirodno suši na tropskim temperaturama koje ne prelaze 46C. Ovaj proces pomaže zadržati vitalne hranjive tvari koje pridonose premium kvaliteti i okusu samog kakaoa praha.

Drevne Maje su kakao nazivale i “Hranom Bogova”, među kojom se posebno ističe sorta Criollo koja ima specifičan i jedinstven okus i aromu pa se stoga i naziva “kraljem kakaa”.

Hranjiva vrijednost na 100 g proizvoda:
Energija: 1778kJ / 428kcal
Masti: 15 g, od kojih:
– zasićene masne kiseline 21 g
Ugljikohidrati: 45,3 g, od kojih:
– šećeri 0,7 g
Vlakna: 30 g
Bjelančevine: 27 g
Sol: 0,1 g

Zemlja podrijetla: Peru
Način čuvanja: čuvati na tamnom i suhom mjestu na sobnoj temperaturi. Po otvaranju pakiranja, čvrsto ga zatvoriti i iskoristiti u što kraćem vremenskom roku

{{ reviewsOverall }} / 5 Korisnika (0 osvrta)
Ocjena
Što kažu ostali korisnici... Ostavite svoj osvrt
Sortiraj po:

Budite prvi i ostavite svoj osvrt.

User Avatar User Avatar
Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Ostavite svoj osvrt

Dodatne informacije

Težina 0.200 kg

    Novosti

    Jelmark j.d.o.o.

    Mošćenička 15
    10 000 Zagreb
    Mob: 091.223.8814
    email: [email protected]

       

    Newsletter