Akcija!

Crna aktivirana Maca – Prah + Kapsule

Paket sadrži: BIO PRAH CRNE aktivirane (želatinizirane) MACE koja je pakirana u 30 praktičnih vrećica od 5 g te Crna Maca kompleks kapsule čiji je primarni sastojak aktivirani ekstrakt crne mace sa dodatkom vitamina B6 i B12. Kod Bioandina Mace aktivirani su sekundarni metaboliti (macamidi i macaeni) koji su jedinstveni za biljku Macu i odgovorni za većinu njezinih adaptogenih aktivnosti. Paket je savršena kombinacija za aktivnog muškarca te je dostatna za preko 2 mjeseca korištenja.

Original price was: 49,80 €.Current price is: 37,35 €.

SKU 1013 Category Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 30,88 €
Besplatna dostava za narudžbe iznad 27€

Opis Proizvoda:

CRNA MACA jedna je od tri vrste peruanske mace, koja se u odnosu na ostale dvije vrste ne razlikuje samo svojom bojom, već i biokemijskim sastavom. Najrjeđa je sorta mace koja čini samo 10-15 % ukupne žetve, a ujedno u sebi ima najveći postotak bioaktivne tvari naspram žute i crvene mace. 

BIO prah i kapsule Crne aktivirane Mace

BIO prah Crne želatinizirane Mace – 150g (30 x 5g)

Bioandina Crna Maca prah je želatiniziran (aktiviran – spreman za konzumaciju) te uz sve ostale dobrobiti koji se dobivaju sa procesom želatinizacije, 4 puta je nutritivno kocentriraniji od praha sirove (raw) crne mace koji možete pronaći na tržištu. Znanstvena istraživanja pokazala su da aktivacija glavnih bioaktivnih macamida zapravo proizlazi iz biokemijske reakcije koja se događa tijekom tradicionalnog sušenja i zagrijavanja – procesa želatinizacije!!! Zato ju nazivamo aktivirana Maca.
U odnosu na žutu, crna maca ima veću koncentraciju macamida – specifičnih kemijskih sastojaka. Bioandina maca 100 % je prirodan dodatak prehrani! Blažeg je karameliziranog okusa i tamnije boje.

Način upotrebe:
Sadržaj jedne vrećice 5 g pomiješati s omiljenim hladnim ili toplim napitkom. Prikladno za konzumaciju s hranom (muesli, pahuljice, namazi i sl.)

Sastojci:
100 % prah želatiniziranog korijena crne mace (Lepidium Peruvianum Chacon) organskog uzgoja

Crna maca kompleks – 60 kapsula

Bioandina Crna Maca kompleks su kapsule koje sadrže aktivirani ekstrakt crne mace (15:1) i vitamine B6 i B12. Količina aktiviranog ekstrakta u jednoj kapsuli odgovara količini od 3000 mg praha sirove mace, što u dvije kapsule (preporučenoj dnevnoj dozi) iznosi 6000 mg.

Kod Bioandina ekstrakta crne mace aktivirani su sekundarni metaboliti (macamidi i macaeni) koji su jedinstveni za biljku macu.

Vitamini B6 i B12 važni su za:
✅  normalnu funkciju živčanog sustava
✅  normalnu psihološku funkciju
✅  normalnu funkciju imunološkog sustava
✅  smanjenje umora i iscrpljenosti
✅  normalnu regulaciju hormonske aktivnosti

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (= 2 kapsule):
ekstrakt korijena crne mace 15:1. . .  . . . . . .400 mg
odgovara 6000 mg sirovog praha
vitamin B6. . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 mg (71 % PU)
vitamin B12. . . . . . . . . . . . . . . . . 1 ug (40 % PU)

PU = preporučeni dnevni unos

Upute za upotrebu: Preporučuje se popiti jednu do dvije kapsule dnevno uz obrok ili čašu vode.

Maca superbiljka

Maca (Lepidium Peruvianum Chacon) je biljka iz porodice Brassicaceae. Porijeklom je iz Perua i optimalno uspijeva na andskim visoravnima na 3 800- 4 800 m nadmorske visine. Maca je adaptogena biljka. Adaptogene biljke imaju sposobnost prilagodbe okolini u kojoj rastu. Prilagođavaju se stresnim uvjetima u prirodi, zbog čega razvijaju vrlo posebna svojstva. Zahvaljujući tome je među samo nekoliko biljaka na svijetu koje opstaju na nadmorskoj visini višoj od 4 000 m.
Najčešće se uzgaja u tri komercijalizirane boje: žutoj (zlatnoj), crvenoj i crnoj. Sastavni je dio prehrane više civilizacija Anda od kojih su Inke najpoznatija, a u ćupovima naroda Mochica pronađeni su ostaci ploda Mace iz perioda od oko 2 000 p.n.e

Tradicionalna primjena

U vrijeme Inka bila je hrana za plemiće i smatrali su je darom bogova. Stari narodi tradicionalno su je koristili u medicinskoj praksi za povećanje snageizdržljivosti, plodnosti i za liječenje ženskih bolesti. Macu još nazivaju “peruanski ginseng”.

Djelovanje Mace

Iako postoje brojne studije koje ukazuju na samo djelovanje mace, EFSA (European Food Safety Authority) nije odobrila, ali ni odbacila niti jednu zdravstvenu tvrdnju, pa se upotreba mace uglavnom temelji na tradicionalnoj medicini. Pritom se praksa njezine učinkovite primjene zadržala do današnjih dana i maca se, kao neizostavan dodatak prehrani, redovito konzumira u domovima diljem svijeta.

Savjetovanje:

Za sva pitanja oko odabira, konzumacije ili nuspojava, kontaktirajte naš Bioandina tim za savjetovanje. Upit pošaljite na email adresu: savjetovanje@bioandina.hr

Za više informacija o samom proizvodu, ali i pozitivnim aspektima ostalih Bioandininih proizvoda posjetite naš blog kutak koji na jednom mjestu okuplja stručne članke iz područja nutricionizma, medicine, farmacije, motivacijske psihologije i aktivnog života.

Kutak s originalnim recenzijama naših proizvoda koje smo od zadovoljnih korisnika prikupili tijekom dosadašnjeg rada potražite OVDJE.

 1. Kako djeluju kapsule/prah Crne Mace?

  Sekundarni metaboliti, kao što su macamidi, potencijalno djeluju poput prirodnih antistresnih molekula koje štite živčani sustav i omogućuju tijelu da uspostavi ravnotežu i izgradi dugoročnu otpornost na prekomjerni stres. Hipotalamus se može smatrati upravljačkim ili koordinacijskim dijelom cjelokupnog endokrinog (hormonalnog) sustava. Naime, on prima „inpute“ iz cjelokupnog statusa čovjeka: od temperature, svjetlosti, podražaja do statusa autonomnog živčanog i hormonalnog sustava. Te informacije komunicira prema hipofizi koja potom producira hormone.

  Kapsule: Bioandina Crna Maca kompleks kapsule sadrže ekstrakt korijena crne mace koji doprinosi normalnoj spolnoj funkciji i libidu muškarca te vitamine B6 i B12 koji doprinose normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom funkcioniranju živčanog sustava te smanjenju umora i iscrpljenosti.

 2. Koliko je vremena potrebno uzimati kapsule/prah Crne Mace da bi se osjetili prvi rezultati?

  Sva istraživanja rađena su na 12-16 tjedana. Prvi rezultati vidljivi su unutar mjesec dana, no to ovisi od osobe do osobe.

 3. Utječe li uzimanje Bioandina Maca proizvoda na povećanje tjelesne težine/povećanje apetita/duži san/smanjenu energiju?

  Maca nije povezana s debljanjem ili povećanjem apetita. Preporuka je da se ne konzumira iza 18h kako ne bi remetila spavanje. Zbog svog adaptogenog djelovanja maca podiže energiju.

 4. Postoji li najniža i najviša dobna granica kod uzimanja kapsula/praha Crne Mace?

  Preporuka za konzumaciju je od 16 godina na dalje.

 5. U koliko dugim intervalima korisnici mogu uzimati Maca proizvode?

  Stanovništvo Perua macu koristi svakodnevno tijekom cijelog života. Preporučujemo Vam da pijete maca prah ili kapsule koliko god Vam odgovara. Može se mijenjati vrsta mace prema potrebama, kao i sama doza, a pauza se može raditi od 5 do 30 dana, samo zbog toga da malo promijenite rutinu i da ne dođe do zasićenja.

 6. Postoje li neke namirnice, lijekovi i sl. s kojima se Maca kapsule ne smiju kombinirati?

  Preporuka je da se savjetujete s liječnikom prije njihove konzumacije ukoliko koristite neke lijekove za liječenje ozbiljnijih bolesti.

 7. Sadrže li Bioandinini proizvodi gluten?

  Ne. Proizvodi su 100 % bez glutena. Gluten dolazi samo iz žitarica.

Za više informacija općenito o našim proizvodima, njihovom djelovanju, sastavu, kakvoći, kvaliteti, namjeni ili samom naručivanju kliknite OVDJE!

Dodatne informacije

Težina

0.150 kg

  Cart