Shop

Bioandina Premium Superfood

Crna želatinizirana Maca – kutija 150g (30x5g)

189.00 kn

Bio prah CRNE aktivirane  (želatinizirane) Mace pakirana u praktične vrećice od 5g što je ujedno i preporučena dnevna doza.

Opis proizvoda

CRNA MACA jedna je od tri vrste peruanske mace, koja se u odnosu na ostale dvije vrste ne razlikuje samo svojom bojom, već i biokemijskim sastavom. Najrjeđa je sorta mace koja čini samo 10% ukupne žetve. Bioandina Crna Maca je želatinizirana (aktivirana – spremna za konzumaciju) te uz sve ostale dobrobiti koji se dobivaju sa procesom želatinizacije, 4 puta je nutritivno kocentriranija od praha sirove (raw) crne mace koji možete pronaći na tržištu. 
U odnosu na žutu, crna maca ima veću koncentraciju macamida – specifičnih kemijskih sastojaka koji uz macaene omogućavaju njeno blagotvorno djelovanje na zdravlje, organizam, a ponajprije na endokrini sustav. Bioandina maca 100% je prirodan dodatak prehrani!


Želatinizirana (gelatinised) crna maca preporučuje se: • MENTALNI FOKUS I KONCENTRACIJA

 • ADAPTACIJA NA STRES
 • RASPOLOŽENJE

 • SPORT
 • SNAGA I IZDRŽLJIVOST

Blažeg je karameliziranog okusa te tamnije boje, no naziv “Crna Maca” je dobila jer je sam korijen mace  – crn.
Može se slobodno prozvati “macom za muškarce”, ali i “energetskom macom”. No, mogu je koristiti i žene i muškarci, a ponajprije osobe izložene većem stresu i obavezama


Važno je znati!!!

NE preporučuje se profesionalnim sportašima zbog svog bioaktivnog sastava i rezultirajućeg ergogenog djelovanja što je najbolji primjer stvarnog djelovanja crne aktivirane mace na organizam!!!

Nekoliko istraživanja koja su pokazala da crna maca ima jedinstvena svojstva:

 • Studija provedena 2009. godine u Peruu pokazala je da crna Maca ima najbolji učinak na povećanje broja i pokretljivosti spermija, kao i za povećanje muškog libida.
 • Studija iz 2013. godine pokazala je da crna Maca ima pozitivan učinak na spermatogenezu (stvaranje spermija).
 • Švicarska studija iz 2010. pokazala je da se crna Maca odlikuje zaštitom koštane strukture i sprečavanjem osteoporoze.
 • Dvije studije iz Kine 2006. i 2011. godine pokazale su da crna Maca pospješuje rast mišića i izdržljivost.
 • Prethodne studije pokazale da crna sorta mace ima blagotvorne učinke na učenje i pamćenje u pokusnih životinja. Novija studija pokazala je da je crna Maca poboljšala eksperimentalno oštećenje pamćenja inducirano etanolom djelomično zahvaljujući sadržaju polifenolnih spojeva.
 • Istraživanje koje je provedeno na Farmaceutskom fakultetu u Madridu radi procjene antistresne aktivnosti ekstrakta mace (Lepidium peruvianum chacon) pokazalo je kako je lijek sposoban ublažiti ili čak eliminirati varijacije homeostaze prouzrokovane stresom jer smanjuje ili poništava ulkus uzrokovan stresom, povišene razine kortikosterona, smanjenje razine glukoze i povećanje težine nadbubrežnih žlijezda koje uzrokuje stres. Također eliminira stresom uzrokovano smanjenje slobodnih masnih kiselina u krvnoj plazmi.
 • Prilikom istraživanja djelovanja mace na ljude ustanovljeno je da je konzumiranje crne Mace rezultiralo poboljšanjem raspoloženja i zdravstvenog stanja, povećanjem razine energije i ublažavanjem simptoma kronične planinske bolesti.

Literatura i studije: NCBI (National Center for Biotechnology Information)

 

Kako konzumirati prah Mace?

Za početak treba napomenuti Maca je hrana te se teško možete predozirati, ali…  Jedan od čimbenika koje bi trebali uzeti u obzir je Vaša tjelesna težina kada počinjete s konzumacijom Maca praha. Optimalna dnevna doza od 5g preporučuje se za ženske osobe između 55 i 65kg te muške osobe između 70 i 85kg. Preporučujemo da počinjete sa dnevnom dozom od 5g odnosno jedne vrećice te zavisno o tjelesnoj aktivnosti, mentalnom naporu, stresu ili nekom drugom naporu povećavate dozu.
Svaki dan, po mogućnosti u jutarnjim satima, pola sata prije doručka, jednu vrećicu Mace razmutite u soku od naranče, limuna ili omiljenom smoothieu. Deset minuta nakon primjene ne biste trebali uzimati tekućinu ili hranu za učinkovitiju apsorpciju ljekovitih sastojaka..

 

Saznajte više o djelovanju mace na ljudski organizam i zašo je peruanska maca super hrana na našem blogu u objavama od strane jednog od vodećih nutricionista te našeg stručnog suradnika magistra nutricionizma, univ.mag. fitoterapije i dijetoterapije Nenada Bratkovića. Objave su rezulatat analiza preko 35 studija dostupnih o maci.
S obzirom na to da sami sudjelujemo u cjelokupnom procesu uzgoja mace jamčimo Vam izvornost i izvrsnost proizvoda. Njenu zdravstvenu ispravnost provjerava nadležni akreditirani laboratorij u Zagrebu, a nutritivnu vrijednost potvrđuje naš partner od iznimne stručnosti i povjerenja – NutriKlinika, vodeća nutricionistička ordinacija u Hrvatskoj.
Neznate koju macu odabrati?

Imate li pitanja općenito vezanih uz prehranu ili biste se jednostavno željeli posavjetovati s nutricionistom oko unapređenja vaših prehrambenih navika. Magistar nutricionizma, fitofarmacije i dijetoterapije, Nenad Bratković iz NutriKlinike, savjetovat će vam koju macu odabrati te kako unaprijediti svakodnevnu prehranu.

Upit pošaljite na email adresu: [email protected]

Dodatne informacije

Težina 0.150 kg
  {{ reviewsOverall }} / 5 Korisnika (5 osvrta)
  Ocjena
  Što kažu ostali korisnici... Ostavite svoj osvrt
  Sortiraj po:

  Budite prvi i ostavite svoj osvrt.

  User Avatar User Avatar
  Verified
  / 5
  {{{review.rating_comment | nl2br}}}

  Show more
  {{ pageNumber+1 }}
  Ostavite svoj osvrt

  Jelmark j.d.o.o.

  Mošćenička 15
  10 000 Zagreb
  Mob: 091.223.8814
  email: [email protected]

     

  Newsletter

  Spol

  Prijavite se na Bioandina Newsletter i ostvarite 10% Popusta kod prve kupnje

  Spol