Akcija!

Crna aktivirana Maca – 3x kutija 150g (30x5g)

BIO PRAH CRNE želatinizirane (aktivirane) MACE pakiran je u 30 praktičnih vrećica od 5 g, što je ujedno i preporučena dnevna doza. Kod Bioandina želatinizirane Mace aktivirani su sekundarni metaboliti (macamidi i macaeni) koji su jedinstveni za biljku macu. Ona je i 4 puta koncentriranija od praha sirove mace te je puno blažeg i ugodnijeg okusa. Nema veze sa životinjskom želatinom pa je pogodna za vegetarijance i vegane.

47,80 

SKU 1005 Categories , Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 43,02 €
Besplatna dostava za narudžbe iznad 27€

Opis Proizvoda:

CRNA ŽELATINIZIRANA MACA jedna je od tri vrste peruanske mace, koja se u odnosu na ostale dvije vrste ne razlikuje samo svojom bojom, već i biokemijskim sastavom. Najrjeđa je sorta mace koja čini samo 10-15 % ukupne žetve.

Bioandina Crna Maca prah je želatiniziran (aktiviran – spreman za konzumaciju) te uz sve ostale dobrobiti koji se dobivaju sa procesom želatinizacije, 4 puta je nutritivno kocentriraniji od praha sirove (raw) crne mace koji možete pronaći na tržištu. Znanstvena istraživanja pokazala su da aktivacija glavnih bioaktivnih derivata masnih kiselina – macamida zapravo proizlazi iz biokemijske reakcije koja se događa tijekom tradicionalnog sušenja i zagrijavanja – procesa želatinizacije!!! Zato ju nazivamo aktivirana Maca.

Želatinizacijom se omogućava:
✅ bolja nutritivna vrijednost mace
✅ bolja probavljivost mace
✅ konzumacija mikrobiološki zdravstveno ispravne mace
✅ povećanje koncentracija prirodno prisutnih specifičnih tvari – macamida, u odnosu na sirovu macu
✅ simulira se tradicionalna metoda kojom su Inke pripremale macu

*Želatinizacija mace nikako nije povezana sa želatinom, tj. životinjskim tkivom. Želatinizacija je termički postupak pred-kuhanja mace kojim se škrob pretvara u škrobnu pastu (gel). Drevni narodi, poput Inka, uvijek su kuhali macu i nisu ju jeli sirovu te su time unaprjeđivali njenu bioraspoloživost. Ovim se modernim postupkom “oponaša” tradicionalna priprema kuhanja mace – želatinizacija, a s obzirom na to da ne sadrži sastojke životinjskog podrijetla, maca je prikladna i za vegetarijance i vegane.

Način upotrebe:
Sadržaj jedne vrećice 5 g pomiješati s omiljenim hladnim ili toplim napitkom. Prikladno za konzumaciju s hranom (muesli, pahuljice, namazi i sl.)

Sastojci:
100% prah želatiniziranog korijena crne mace (Lepidium Peruvianum Chacon) organskog uzgoja 

Napomena:
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne količine ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Trudnice, dojilje i osobe koje imaju problema sa štitnjačom trebaju se prije konzumacije ovog proizvoda posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom.

Uvjeti čuvanja:
Čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Maca superbiljka

Maca (Lepidium Peruvianum Chacon) je biljka iz porodice Brassicaceae. Porijeklom je iz Perua i optimalno uspijeva na andskim visoravnima na 3 800- 4 800 m nadmorske visine. Maca je adaptogena biljka. Adaptogene biljke imaju sposobnost prilagodbe okolini u kojoj rastu. Prilagođavaju se stresnim uvjetima u prirodi, zbog čega razvijaju vrlo posebna svojstva. Zahvaljujući tome je među samo nekoliko biljaka na svijetu koje opstaju na nadmorskoj visini višoj od 4 000 m.
Najčešće se uzgaja u tri komercijalizirane boje: žutoj (zlatnoj), crvenoj i crnoj. Sastavni je dio prehrane više civilizacija Anda od kojih su Inke najpoznatija, a u ćupovima naroda Mochica pronađeni su ostaci ploda Mace iz perioda od oko 2 000 p.n.e.

Tradicionalna primjena

U vrijeme Inka bila je hrana za plemiće i smatrali su je darom bogova. Stari narodi tradicionalno su je koristili u medicinskoj praksi za povećanje snageizdržljivosti, plodnosti i za liječenje ženskih bolesti. Macu još nazivaju “peruanski ginseng”.

Djelovanje Mace

Iako postoje brojne studije koje ukazuju na samo djelovanje mace, EFSA (European Food Safety Authority) nije odobrila, ali ni odbacila niti jednu zdravstvenu tvrdnju pa se upotreba mace uglavnom temelji na tradicionalnoj medicini. Pritom se praksa njezine učinkovite primjene zadržala do današnjih dana, a maca se kao neizostavan dodatak prehrani redovito konzumira u domovima diljem svijeta.

Savjetovanje:

Za sva pitanja oko odabira, konzumacije ili nuspojava, kontaktirajte naš Bioandina tim za savjetovanje. Upit pošaljite na email adresu: savjetovanje@bioandina.hr

Za više informacija o samom proizvodu, ali i pozitivnim aspektima ostalih Bioandininih proizvoda posjetite naš blog kutak koji na jednom mjestu okuplja stručne članke iz područja nutricionizma, medicine, farmacije, motivacijske psihologije i aktivnog života.

Kutak s originalnim recenzijama naših proizvoda koje smo od zadovoljnih korisnika prikupili tijekom dosadašnjeg rada potražite OVDJE.

  1. Kakvog je okusa prah Crne Mace?

    Prah mace je specifičnog „zemljastog“ okusa. Ako ste osjetljiviji na jače okuse, preporuka je da se kombiniraju s omiljenim toplim ili hladnim napitkom i raznim kašama.

  2. Kako djeluju kapsule/prah Crne Mace?

    Sekundarni metaboliti, kao što su macamidi, potencijalno djeluju poput prirodnih antistresnih molekula koje štite živčani sustav i omogućuju tijelu da uspostavi ravnotežu i izgradi dugoročnu otpornost na prekomjerni stres. Hipotalamus se može smatrati upravljačkim ili koordinacijskim dijelom cjelokupnog endokrinog (hormonalnog) sustava. Naime, on prima „inpute“ iz cjelokupnog statusa čovjeka: od temperature, svjetlosti, podražaja do statusa autonomnog živčanog i hormonalnog sustava. Te informacije komunicira prema hipofizi koja potom producira hormone.

    Kapsule: Bioandina Crna Maca kompleks kapsule sadrže ekstrakt korijena crne mace koji doprinosi normalnoj spolnoj funkciji i libidu muškarca te vitamine B6 i B12 koji doprinose normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom funkcioniranju živčanog sustava te smanjenju umora i iscrpljenosti.

  3. Koliko je vremena potrebno uzimati kapsule/prah Crne Mace da bi se osjetili prvi rezultati?

    Sva istraživanja rađena su na 12-16 tjedana. Prvi rezultati vidljivi su unutar mjesec dana, no to ovisi od osobe do osobe.

  4. Utječe li uzimanje Bioandina Maca proizvoda na povećanje tjelesne težine/povećanje apetita/duži san/smanjenu energiju?

    Maca nije povezana s debljanjem ili povećanjem apetita. Preporuka je da se ne konzumira iza 18h kako ne bi remetila spavanje. Zbog svog adaptogenog djelovanja maca podiže energiju.

  5. Postoji li najniža i najviša dobna granica kod uzimanja kapsula/praha Crne Mace?

    Preporuka za konzumaciju je od 16 godina na dalje.

  6. U koliko dugim intervalima korisnici mogu uzimati Maca proizvode?

    Stanovništvo Perua macu koristi svakodnevno tijekom cijelog života. Preporučujemo Vam da pijete maca prah ili kapsule koliko god Vam odgovara. Može se mijenjati vrsta mace prema potrebama, kao i sama doza, a pauza se može raditi od 5 do 30 dana, samo zbog toga da malo promijenite rutinu i da ne dođe do zasićenja.

  7. Mogu li se proizvodi dodavati u medij visoke temperature (npr. u netom pripremljene napitke ili hranu)?

    Mogu. Maca prah može se pomiješati s omiljenim toplim ili hladnim napitkom.

  8. Sadrže li Bioandinini proizvodi gluten?

    Ne. Proizvodi su 100 % bez glutena. Gluten dolazi samo iz žitarica.

Za više informacija općenito o našim proizvodima, njihovom djelovanju, sastavu, kakvoći, kvaliteti, namjeni ili samom naručivanju kliknite OVDJE!

Dodatne informacije

Težina

0.150 kg

    Cart