Akcija!

Mačja kandža kapsule – Cat’s claw 1+1

Mačja kandža (Cat’s claw) dodatak je prehrani koji se sastoji od kombinacije atomiziranog ekstrakta i praha kore stabljike mačje kandže (Uncaria tomentosa). Biljka mačja kandža drvenasta je loza podrijetlom iz gorja peruanske Amazone, a poznata je i kao „peruanska loza koja daje život“. Izuzetno je cijenjena te se smatra svetom biljkom zahvaljujući dugoj tradiciji upotrebe u narodnoj medicini. U jednom pakiranju nalazi se 60 celuloznih kapsula koje su pogodne za vegetarijance i vegane.

Original price was: 29,80 €.Current price is: 23,84 €.

SKU 1029 Category Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 23,84 €
Besplatna dostava za narudžbe iznad 27€

Opis Proizvoda:

Bioandina Mačja kandža kapsule kombinacija su praha i atomiziranog ekstrakta kore stabljike mačje kandže (Uncaria tomentosa). Ovaj “recept” rađen je prema stoljetnoj recepturi zbog dobivanja najboljeg omjera postotka oksindol alkaloidaAtomizacija je proces sušenja raspršivanjem, prilikom kojeg se tekućina (ekstrakt) raspršuje u sitne kapljice koje se miješaju s vrućim zrakom u komori za sušenje. Prah dobiven atomizacijom ima bolja svojstva od ishodnih suhih tvari – čestice su homogeniziranije, bolje topljive i imaju bolja morfološka svojstva. Atomizacijom se također postiže i veća stabilnost proizvoda te se osigurava jednostavnija primjena i poboljšava terapijski ishod uz minimaliziranje nuspojava.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (= 2 kapsule):
Prah kore stabljike mačja kanžda. . . . . . . . . . 440 mg
Atomizirani ekstrakt kore mačje kandže*. . . . 160 mg
*sadrži 5 % oksindol alkaloida. . . . . . . . . . . . . . 8 mg     

Neto količina: 60 kapsula (= 20,3 g)

Sastojci: Prah kore mačje kandže (Uncaria tomentosa), atomizirani ekstrakt kore mačje kandže (Uncaria tomentosa) koji sadrži 5 % oksindol alkaloida.

Upute za upotrebu: Preporučuje se popiti jednu do dvije kapsule dnevno uz obrok ili čašu vode.

Upozorenje: Nije namijenjeno trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. 

Mačja kandža superbiljka

Mačja kandža (Uncaria tomentosa) je ljekovita biljka iz porodice Rubiacea (broćike) te je autohtona za gorja peruanske Amazone. Tradicionalno je poznata kao „peruanska loza koja daje život“. Ime je dobila zbog trnja na stabljici koje asociraa na mačju kandžu. Na rast biljke utječe plodnost zemljišta koje je bogato organskim materijalom i specifičnim elementima (N, P, K, Ca, Mg), uz pH u rasponu od 5,3-6,1 te na područjima primarnih šuma i obalama vodotoka (na 500-750 m nadmorske visine). 

Mačja kandža sadrži alkaloide – jedinstvene oksindol alkaloide koji posjeduju antioksidativno djelovanje.

Tradicionalna primjena

Poznata i kao „peruanska loza koja daje život“. Izuzetno je cijenjena te se smatra svetom biljkom zahvaljujući dugoj tradiciji upotrebe u narodnoj medicini. Već više od 2000 godina indijanci Ashaninca  tradicionalno su primjenjivali koru mačje kandže kao protuupalno sredstvo širokog spektra.

Snažna potvrda struke

Izvrsnost naših proizvoda od početka uvođenja na hrvatsko tržište testiraju, odobravaju i prate relevantne institucije u okviru zakona Republike Hrvatske. Proizvodi nailaze na odobravanje brojnih liječnika, nutricionista i farmaceuta koji ih redovito preporučuju svojim pacijentima i klijentima te o njima pišu i govore u stručnim člancima te na kongresima. Kompetenciju proizvoda prepoznaju i naši brojni kupci koji su uspjeli redovitom primjenom unaprijediti svoje zdravstveno stanje.

Savjetovanje:

Za sva pitanja oko odabira, konzumacije ili nuspojava, kontaktirajte naš Bioandina tim za savjetovanje. Upit pošaljite na email adresu: savjetovanje@bioandina.hr

Za više informacija o samom proizvodu, ali i pozitivnim aspektima ostalih Bioandininih proizvoda posjetite naš blog kutak koji na jednom mjestu okuplja stručne članke iz područja nutricionizma, medicine, farmacije, motivacijske psihologije i aktivnog života.

Kutak s originalnim recenzijama naših proizvoda koje smo od zadovoljnih korisnika prikupili tijekom dosadašnjeg rada potražite OVDJE.

 1. Kada i kako je najbolje uzimati kapsule Mačje kandže?

  Preporuka je popiti jednu kapsulu dva puta dnevno, nakon obroka uz čašu vode.

 2. Postoje li neke namirnice, lijekovi i sl. s kojima se Mačja kandža kapsule ne smiju kombinirati?

  Preporuka je da se savjetujete s liječnikom ukoliko koristite neke lijekove za liječenje ozbiljnijih bolesti.

 3. U koliko dugim intervalima korisnici mogu uzimati kapsule Mačje kandže?

  Preporuka je da kapsule Mačje kandže pijete 4-6 mjeseci. Nakon toga je potrebno napraviti pauzu 2-3 mjeseca.

 4. Postoje li neka ograničenja za uzimanje kapsula Mačje kandže?

  Mačja kandža nije namijenjena djeci mlađoj od tri godine, trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju druge lijekove trebaju se prije uzimanja Mačje kandže posavjetovati s liječnikom.

 5. Što su oksindol alkaloidi koji se nalaze u kapsulama Mačje kandže?

  Oksindol alkaloidi su spojevi koji djeluju na središnji živčani sustav, ali isto tako stimuliraju imunitet. Imaju neuroprotektivan, antioksidativni i snažan protuupalni učinak na organizam, a sudjeluju i u regulaciji neurotransmitera. Mačja kandža jedinstvena je biljka upravo radi visokog sadržaja oksindol alkaloida.

 6. Mogu li kapsule Mačje kandže uzimati vegetarijanci i/ili vegani?

  DA. Kapsule su celulozne, tako da su pogodne za vegane i vegetarijance.

 7. Mogu li se proizvodi dodavati u medij visoke temperature (npr. u netom pripremljene napitke ili hranu)?

  Mogu. Maca prah može se pomiješati s omiljenim toplim ili hladnim napitkom.

 8. Sadrže li Bioandinini proizvodi gluten?

  Ne. Proizvodi su 100 % bez glutena. Gluten dolazi samo iz žitarica.

Za više informacija općenito o našim proizvodima, njihovom djelovanju, sastavu, kakvoći, kvaliteti, namjeni ili samom naručivanju kliknite OVDJE!

Dodatne informacije

Težina

0.150 kg

  Cart