Shop

Bioandina Premium Superfood

Premium MIX želatinizirana Maca – kutija 150g (30x5g)

109.00 kn

PREMIUM MIX praha žute, crvene i crne aktivirane (želatinizirane) Mace kombinacija je sve tri vrste peruanske mace, pakirana u praktične vrećice od 5g što je ujedno i preporučena dnevna doza

Opis proizvoda

PREMIUX MIX CRVENE, ŽUTE I CRNE AKTIVIRANE (želatinizirane) MACE kombinacija je sve tri vrste peruanske mace. Odlikuje se udjelom žute mace, najčešće korištenog ekotipa korijena mace, u kombinaciji s crvenom i crnom macom što ovu mješavinu čini istinskim premium proizvodom.
Ovu nutritivno visokovrijednu mješavinu tri vrste mace odlikuje intenzivniji, karamelizirani okus koji je rezultat procesa želatinizacije (saznajte više o želatinizaciji mace) zbog čega je izuzetno ukusan za konzumaciju. 
Premium MIX žute, crvene i crne mace je zbog nižeg sadržaja glukozinolata najprikladniji za primjenu kod osoba s usporenim radom štitnjače. Uz to, optimalna je preporuka za žene u pred i postmenopauzi, alternativa klasičnoj hormonalnoj terapiji. Želatinizacija (aktivacija) žute mace rezultira svijetlosmeđom, zagasito zlatnom bojom te intenzivnijim, karameliziranim okusom.

Želatinizirani Maca prah ne zamjenjuje hormone već se koristi se za lučenje hormona stabilnosti. Premium MIX žute, crvene i crne mace je zbog nižeg sadržaja glukozinolata najprikladniji za primjenu kod osoba s usporenim radom štitnjače.


Premium Mix želatinizirane mace preporučuje se:


  • NEREDOVITI MENSTRUALNI CIKLUS – AMENOREJA
  • MENOPAUZALNE SMETNJE
  • PMS SIMPTOMI

  • URAVNOTEŽENJE FUNKCIJE ŠTITNJAČE

  • PREISCRPLJENOST (ADRENALNI UMOR)
  • STRES, UMOR I OPĆE MENTALNO STANJE
  • AUTOIMUNE BOLESTI
  • ZA ZDRAVLJE KOŽE

Važno je znati!!!

Maca za razliku od nekih biljaka, poput crvene djeteline, cimicifuge ili soje NE SADRŽI fitoestrogene niti tvari nalik fitoestrogenima.


Nekoliko istraživanja koja su pokazala da Mix tri vrste mace ima jedinstvena svojstva:

  • Fakultet zdravstvenih studija u Elanori u Australiji, Istraživački institut za medicinske biljke u Poznanu i Prehrambeno-tehnološki fakultet u Krakovu proveli su istraživanje kojim je potvrđeno da u usporedbi s crnim i crvenim fenotipom mace, žuti je sadržavao mnogo niže razine glukozinolata. Crvena maca pokazala je najveće koncentracije glukozinolata u usporedbi s crnom i žutom. Čini se da je tradicionalni sustav koji su koristili starosjedioci peruanskih Anda u pripremanju mace kao jela od povrća (kuhanje sušene mace nakon namakanja u vodi) jednako učinkovit kao i laboratorijske metode za izdvajanje glukozinolata koji su jedan od ključnih bioaktivnih sastojaka odgovornih za terapeutske funkcije peruanskih fenotipova mace. Glukozinolati su tvari koje, između ostalog, blokiraju jod i ometaju proizvodnju hormona štitnjače pa se ljudima koji imaju hipertireozu ne preporučuje konzumacija mace. Onima koji boluju od hipotireoze se pak preporuča konzumacija žute mace, odnosno mix žute, crvene i crne jer je u tom proizvodu zastupljenost žute mace najveća.
  • Pospješuje koncentraciju, pamćenje i ukupnu moždanu funkciju
  • Efekt balansiranja hormona dokazan je i u biokemijsko-farmakodinamičkoj studiji o maci provedenoj na štakorima kojima su izvađeni jajnici. Uočeno je da balansirajući učinak mace na razine spolnih hormona ukazuje na potencijalno siguran pripravak za primjenu kod ublažavanja simptoma karakterističnih u postmenopauzalnoj fazi s naznakom potencijalno još veće djelotvornosti za primjenu kod žena u predmenopauzi.
  • Fakultet zdravstvenih studija u Sydneyu proveo je 2001. g. kliničku studiju o fiziološkim i simptomatskim odgovorima žena u ranoj postmenopauzi na macu. Rezultati su pokazali da je maca značajno stimulirala produkciju estrogena uz istovremenu supresiju folikulostimulirajućeg hormona u krvi te povećanje HDL kolesterola. Također je značajno smanjena učestalost i težina pojedinačnih simptoma menopauze (osobito valovi vrućine i noćno znojenje). Zbog toga se maca pokazala kao atraktivan nehormonski dodatak postojećem izboru u obliku prirodne biljne alternative hormonskoj nadomjesnoj terapiji.
  • Koristi se više od 2000 godina kao hrana za promicanje izdržljivosti, vitalnosti, plodnosti i libida

Literatura i studije: NCBI (National Center for Biotechnology Information)

 

Zašto ne sirova (RAW) Maca


Bioandina želatinizirani maca prah identičan je kuhanom korijenu Mace kakvu imaju mogucnost konzumirati samo stanovnici Anda. Procesom želatinizacije – ekstruzije (kontrolirani tehnološki proces kojim se uslijed djelovanja povišenog tlaka i temperature potice želatiniziranje škroba)  simuliramo kuhanje mace. Škrob korijena mace mijenja strukturu, pa se ovakav oblik mace katkada naziva i pred-probavljena maca. Procesom kuhanja sušenog korijena mace ili želatinizacije bioaktivne tvari  u Maci postaju još aktivnije (zato ju još nazivamo aktivirana maca) što je jedan od razloga zašto je kuhana ili želatinizirana Maca djelotvornija od sirove Mace. 4 kilograma praha sirove Mace potrebno je za 1 kg želatinizirane Mace.

 


želatinizacija sirove mace
  • Znatno podnošljivija za probavu (vrlo niski sadržaj škroba!
  • Biološki aktivne fitotvari iz mace optimalne su bioraspoloživosti
  • Mikrobiološki sigurna
  • 4x Koncentriranija maca (za 1 kg želatinizirane mace potrebno je čak 4kg sirove mace)

Prikaz sušene Mace pune plijesni i alfatoksina kakvu konzumirate u sirovoj (RAW) Maci:

 

Kako konzumirati prah Mace?

Za početak treba napomenuti Maca je hrana te se teško možete predozirati, ali…  Jedan od čimbenika koje bi trebali uzeti u obzir je Vaša tjelesna težina kada počinjete s konzumacijom Maca praha. Optimalna dnevna doza od 5g preporučuje se za ženske osobe između 55 i 65kg te muške osobe između 70 i 85kg. Preporučujemo da počinjete sa dnevnom dozom od 5g odnosno jedne vrećice te zavisno o tjelesnoj aktivnosti, mentalnom naporu, stresu ili nekom drugom naporu povećavate dozu.
Svaki dan, po mogućnosti u jutarnjim satima, pola sata prije doručka, jednu vrećicu Mace razmutite u soku od naranče, limuna ili omiljenom smoothieu. Deset minuta nakon primjene ne biste trebali uzimati tekućinu ili hranu za učinkovitiju apsorpciju ljekovitih sastojaka..

 

Saznajte više o djelovanju mace na ljudski organizam i zašo je peruanska maca super hrana na našem blogu u objavama od strane jednog od vodećih nutricionista te našeg stručnog suradnika magistra nutricionizma, univ.mag. fitoterapije i dijetoterapije Nenada Bratkovića. Objave su rezulatat analiza preko 35 studija dostupnih o maci.
S obzirom na to da sami sudjelujemo u cjelokupnom procesu uzgoja mace jamčimo Vam izvornost i izvrsnost proizvoda. Njenu zdravstvenu ispravnost provjerava nadležni akreditirani laboratorij u Zagrebu, a nutritivnu vrijednost potvrđuje naš partner od iznimne stručnosti i povjerenja – NutriKlinika, vodeća nutricionistička ordinacija u Hrvatskoj.
Neznate koju macu odabrati?

Imate li pitanja općenito vezanih uz prehranu ili biste se jednostavno željeli posavjetovati s nutricionistom oko unapređenja vaših prehrambenih navika. Magistar nutricionizma, fitofarmacije i dijetoterapije, Nenad Bratković iz NutriKlinike, savjetovat će vam koju macu odabrati te kako unaprijediti svakodnevnu prehranu.

Upit pošaljite na email adresu: [email protected]

Dodatne informacije

Težina 0.150 kg
    {{ reviewsOverall }} / 5 Korisnika (6 osvrta)
    Ocjena
    Što kažu ostali korisnici... Ostavite svoj osvrt
    Sortiraj po:

    Budite prvi i ostavite svoj osvrt.

    User Avatar User Avatar
    Verified
    / 5
    {{{review.rating_comment | nl2br}}}

    Show more
    {{ pageNumber+1 }}
    Ostavite svoj osvrt

    Jelmark j.d.o.o.

    Mošćenička 15
    10 000 Zagreb
    Mob: 091.223.8814
    email: [email protected]

       

    Newsletter

    Prijavite se na Bioandina Newsletter i ostvarite 10% Popusta kod prve kupnje