Shop

Bioandina Premium Superfood

Premium MIX želatinizirana Maca – kutija 150g (30x5g)

109.00 kn

PREMIUM MIX praha žute, crvene i crne aktivirane (želatinizirane) Mace kombinacija je sve tri vrste peruanske mace, pakirana u praktične vrećice od 5g što je ujedno i preporučena dnevna doza. Optimalna je preporuka za žene u pred i postmenopauzi, alternativa klasičnoj hormonalnoj terapiji.

Opis proizvoda

PREMIUX MIX CRVENE, ŽUTE I CRNE AKTIVIRANE (želatinizirane) MACE kombinacija je sve tri vrste peruanske mace. Odlikuje se udjelom žute mace, najčešće korištenog ekotipa korijena mace, u kombinaciji s crvenom i crnom macom što ovu mješavinu čini istinskim premium proizvodom.
Ovu nutritivno visokovrijednu mješavinu tri vrste mace odlikuje intenzivniji, karamelizirani okus koji je rezultat procesa želatinizacije (saznajte više o želatinizaciji mace) zbog čega je izuzetno ukusan za konzumaciju. 
Premium MIX žute, crvene i crne mace je zbog nižeg sadržaja glukozinolata najprikladniji za primjenu kod osoba s usporenim radom štitnjače. Uz to, optimalna je preporuka za žene u pred i postmenopauzi, alternativa klasičnoj hormonalnoj terapiji. Želatinizacija (aktivacija) žute mace rezultira svijetlosmeđom, zagasito zlatnom bojom te intenzivnijim, karameliziranim okusom.


Premium Mix želatinizirane mace preporučuje se:


  • NEREDOVITI MENSTRUALNI CIKLUS – AMENOREJA
  • MENOPAUZALNE SMETNJE
  • PMS SIMPTOMI

  • URAVNOTEŽENJE FUNKCIJE ŠTITNJAČE

  • PREISCRPLJENOST (ADRENALNI UMOR)
  • STRES, UMOR I OPĆE MENTALNO STANJE
  • AUTOIMUNE BOLESTI
  • ZA ZDRAVLJE KOŽE

Nekoliko istraživanja koja su pokazala da Mix tri vrste mace ima jedinstvena svojstva:

  • Fakultet zdravstvenih studija u Elanori u Australiji, Istraživački institut za medicinske biljke u Poznanu i Prehrambeno-tehnološki fakultet u Krakovu proveli su istraživanje kojim je potvrđeno da u usporedbi s crnim i crvenim fenotipom mace, žuti je sadržavao mnogo niže razine glukozinolata. Crvena maca pokazala je najveće koncentracije glukozinolata u usporedbi s crnom i žutom. Čini se da je tradicionalni sustav koji su koristili starosjedioci peruanskih Anda u pripremanju mace kao jela od povrća (kuhanje sušene mace nakon namakanja u vodi) jednako učinkovit kao i laboratorijske metode za izdvajanje glukozinolata koji su jedan od ključnih bioaktivnih sastojaka odgovornih za terapeutske funkcije peruanskih fenotipova mace. Glukozinolati su tvari koje, između ostalog, blokiraju jod i ometaju proizvodnju hormona štitnjače pa se ljudima koji imaju hipertireozu ne preporučuje konzumacija mace. Onima koji boluju od hipotireoze se pak preporuča konzumacija žute mace, odnosno mix žute, crvene i crne jer je u tom proizvodu zastupljenost žute mace najveća.
  • Pospješuje koncentraciju, pamćenje i ukupnu moždanu funkciju
  • Efekt balansiranja hormona dokazan je i u biokemijsko-farmakodinamičkoj studiji o maci provedenoj na štakorima kojima su izvađeni jajnici. Uočeno je da balansirajući učinak mace na razine spolnih hormona ukazuje na potencijalno siguran pripravak za primjenu kod ublažavanja simptoma karakterističnih u postmenopauzalnoj fazi s naznakom potencijalno još veće djelotvornosti za primjenu kod žena u predmenopauzi.
  • Fakultet zdravstvenih studija u Sydneyu proveo je 2001. g. kliničku studiju o fiziološkim i simptomatskim odgovorima žena u ranoj postmenopauzi na macu. Rezultati su pokazali da je maca značajno stimulirala produkciju estrogena uz istovremenu supresiju folikulostimulirajućeg hormona u krvi te povećanje HDL kolesterola. Također je značajno smanjena učestalost i težina pojedinačnih simptoma menopauze (osobito valovi vrućine i noćno znojenje). Zbog toga se maca pokazala kao atraktivan nehormonski dodatak postojećem izboru u obliku prirodne biljne alternative hormonskoj nadomjesnoj terapiji.
  • Koristi se više od 2000 godina kao hrana za promicanje izdržljivosti, vitalnosti, plodnosti i libida

Literatura i studije: NCBI (National Center for Biotechnology Information)

Saznajte više o djelovanju mace na ljudski organizam i zašo je peruanska maca super hrana na našem blogu u objavama od strane jednog od vodećih nutricionista te našeg stručnog suradnika magistra nutricionizma, univ.mag. fitoterapije i dijetoterapije Nenada Bratkovića. Objave su rezulatat analiza preko 35 studija dostupnih o maci.
S obzirom na to da sami sudjelujemo u cjelokupnom procesu uzgoja mace jamčimo Vam izvornost i izvrsnost proizvoda. Njenu zdravstvenu ispravnost provjerava nadležni akreditirani laboratorij u Zagrebu, a nutritivnu vrijednost potvrđuje naš partner od iznimne stručnosti i povjerenja – NutriKlinika, vodeća nutricionistička ordinacija u Hrvatskoj.
Neznate koju macu odabrati?

Imate li pitanja općenito vezanih uz prehranu ili biste se jednostavno željeli posavjetovati s nutricionistom oko unapređenja vaših prehrambenih navika. Magistar nutricionizma, fitofarmacije i dijetoterapije, Nenad Bratković iz NutriKlinike, savjetovat će vam koju macu odabrati te kako unaprijediti svakodnevnu prehranu.

Upit pošaljite na email adresu: [email protected]

{{ reviewsOverall }} / 5 Korisnika (2 osvrta)
Ocjena
Što kažu ostali korisnici... Ostavite svoj osvrt
Sortiraj po:

Budite prvi i ostavite svoj osvrt.

User Avatar User Avatar
Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Ostavite svoj osvrt

Dodatne informacije

Težina 0.150 kg

    Novosti

    Jelmark j.d.o.o.

    Mošćenička 15
    10 000 Zagreb
    Mob: 091.223.8814
    email: [email protected]

       

    Newsletter