Paket koji uključuje BIO prah CRVENE i CRNE aktivirane (želatinizirane) Mace za NJU i NJEGA. Već stotinama godina pa tako i danas aktivirana Maca se smatra jako snažnom, ali 100% prirodnom i sigurnom biljkom. Kod Bioandina želatinizirane Mace aktivirani su sekundarni metaboliti (macamidi i macaeni) koji su jedinstveni za biljku Macu. 4 puta je koncentriranija od praha sirove Mace.
kn338,00 kn269,00
Nema na zalihi
🔴 CRVENA ŽELATINIZIRANA MACA jedna je od tri vrste peruanske mace, koja se u odnosu na ostale dvije vrste ne razlikuje samo svojom bojom, već i biokemijskim sastavom. Rijeđa je sorta mace i čini oko 20% ukupne žetve.
⚫️ CRNA ŽELATINIZIRANA MACA jedna je od tri vrste peruanske mace, koja se u odnosu na ostale dvije vrste ne razlikuje samo svojom bojom, već i biokemijskim sastavom. Najrjeđa je sorta mace koja čini samo 10% do 15% ukupne žetve.
Sva Bioandina maca prah je želatinizirana (aktivirana – spremna za konzumaciju) te uz sve ostale dobrobiti koji se dobivaju sa procesom želatinizacije, 4 puta je nutritivno kocentriranija od praha sirove (raw) crvene mace koji možete pronaći na tržištu. Znanstvena istraživanja su pokazala da aktivacija glavnih bioaktivnih derivata masnih kiselina – macamida zapravo proizlazi iz biokemijske reakcije koja se događa tijekom tradicionalnog sušenja i zagrijavanja – procesa želatinizacije!!! Zato ju nazivano aktivirana Maca.
Želatinizacijom se omogućava:
✅ bolja nutritivna vrijednost mace
✅ bolja probavljivost mace
✅ konzumacija mikrobiološki zdravstveno ispravne mace
✅ povećanje koncentracija prirodno prisutnih specifičnih tvari – macamida, u odnosu na sirovu macu
✅ simulira se tradicionalna metoda kojom su Inke pripremale macu
*Želatinizacija mace nikako nije povezana sa želatinom, tj. životinjskim tkivom. Želatinizacija je toplinski postupak pred-kuhanja mace kojim škrob prelazi u škrobnu pastu (gel). Drevni narodi, poput Inka uvijek su kuhali macu I nisu je jeli sirovu te su time unapređivali njenu bioraspoloživost. Ovim se modernim postupkom oponaša tradicionalna priprema kuhanja mace – želatinizacija, a s obzirom na to da ne sadrži sastojke životinjskog podrijetla, maca je prikladna I za vegetarijance I vegane.
Način upotrebe:
Sadržaj jedne vrećice 5g pomiješati s omiljenim hladnim ili toplim napitkom. Prikladno za konzumaciju s hranom (muesli, pahuljice, namazi isl.)
Sastojci:
100% prah želatiniziranog korijena crvene/crne mace (lat. Lepidium Peruvianum Chacon) organskog uzgoja
Napomena:
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne količine ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Trudnice, dojilje i osobe koje imaju problema sa štitnjačom se trebaju posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom prije uzimanja ovog proizvoda.
Uvjeti čuvanja:
Čuvati na suhom i tamnom mjestu.
Maca (Lepidium Peruvianum Chacon) je povrće iz porodice Brassicaceae, porijeklom je iz Perua i optimalno uspijeva na andskim visoravnima na 3.800 – 4.800 mnv. Maca je adaptogena biljka. Adaptogene biljke imaju sposobnost prilagodbe okolini u kojoj rastu. Prilagođavaju se stresnim uvjetima u prirodi, zbog čega razvijaju vrlo posebna svojstva. Zahvaljujući tome je među samo nekoliko biljaka na svijetu koje opstaju na nadmorskoj visini višoj od 4000 m.
Najčešće se uzgaja u tri komercijalizirane boje: žutoj (zlatnoj), crvenoj i crnoj. Sastavni je dio ishrane više civilizacija Anda od kojih su Inke najpoznatija, a u ćupovima naroda Mochica pronađeni su ostaci ploda Mace iz perioda od oko 2000 p.n.e.
U vrijeme Inka bila je hrana za plemiće i smatrali su je darom bogova. Stari narodi tradicionalno su je koristili u medicinskoj praksi za povećanje snage, izdržljivosti, plodnosti, ženskih bolesti. Macu još nazivaju “peruanski ginseng”.
Izvrsnost naših maca proizvoda od početka uvođenja na hrvatsko tržište testiraju, odobravaju i prate relevantne institucije u okviru zakona Republike Hrvatske. Proizvodi naizlaze na odobravanje brojnih liječnika, nutricionista i farmaceuta koji ih redovito preporučuju svojim pacijentima i klijentima te o njima pišu i govore u stručnim člancima te na kongresima. Kompetenciju proizvoda prepoznaju i naši brojni kupci koji su uspjeli redovitom primjenom unaprijediti svoje zdravstveno stanje.
Za sva pitanja oko odabira vrste Mace, konzumacije ili nuspojava, kontaktirajte naš Bioandina Maca ekspert tim. Upit pošaljite na email adresu: savjetovanje@bioandina.hr
Za više informacija o utjecaju crne mace na naš organizam, ali i pozitivnim aspektima ostalih Bioandininih proizvoda posjetite naš blog kutak koji na jednom mjestu okuplja stručne članke iz područja nutricionizma, medicine, farmacije, motivacijske psihologije i aktivnog života.
Kutak s originalnim recenzijama naših proizvoda koje smo od zadovoljnih korisnika pikupili tijekom dosadašnjeg rada potražite OVDJE.
Uzmite jednu (5g) vrećicu na dan s vodom, sokom, shoothiem, jogurtom… Preporučuje se poslije prvog obroka u danu ili kasnije u danu ako ćete imati veće fizičke ili mentalne napore te osjećate potrebu za dodatnom energijom.
Bioandina želatinizirana Maca prah je registrirani dodatak prehrani. Do sada nema poznatih nuspojava kod konzumiranja maca praha sa drugim lijekovima. Naši proizvodi sadrže samo 100% čisti Maca prah i nema drugih sastojaka. Oprez je potreban ukoliko postoji indikacija oboljenja kojima štete povišene razine estrogena, (rak dojke i jajnika i sl.).
Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom. Ne preporučuje se kod bolesti štitnjače, trudnicama, dojiljama i djeci.
Želatiniziran Maca prah je 100% prirodan dodatak prehrani koji zahtijeva vrijeme i redovitu konzumaciju od 3 do 6 mjeseci.
Nakon berbe i sušenja, korijen BioAndina mace se termički obrađuje pod uvjetima povišenog tlaka i temperature. Drugim riječima, maca se kuha, pri čemu škrob korijena mace dobiva želatiniziranu strukturu. Takvu macu već stoljećima konzumira domicilno stanovništvo Anda – kuhanu, ne sirovu. Želatinizacijom maca postaje znatno podnošljivija za probavu, mikrobiološki sigurna i zdravstveno ispravna, a najvažnije nutrijenti iz mace optimalno bioraspoloživi u organizmu. Želatinizacijom se dobiva koncentriranija maca, budući da je za 1kg želatinizirane mace potrebno čak 4kg sirove mace. To je razlog i razlike u cijeni u odnosu na sirovu (raw) macu.
Maca prah možete miješati s gotovo svim namirnicama hrane i pića. Jako dobro se slaže što se tiče okusa sa citrusima i čokoladnim notama.
Ovdje možete vidjeti neke od naših recepata.
Ne. Maca je 100% bez glutena. Gluten dolazi samo od žitarica, a Maca je korjenasto povrće, a ne zrno.
Da. Maca je 100% prirodan dodatak prehrani koji nema NIKAKVE veze sa životinjskom želatinom.
Težina | 0.300 kg |
---|