Akcija!

Paket crna + crvena aktivirana maca

Paket koji uključuje BIO prah CRVENE i CRNE aktivirane (želatinizirane) MACE za nju i njega. Već stotinama godina, a tako i danas, aktivirana Maca smatra se jako snažnom, ali 100 % prirodnom i sigurnom biljkom. Kod Bioandina želatinizirane Mace aktivirani su sekundarni metaboliti (macamidi i macaeni) koji su jedinstveni za biljku Macu, a ona je i 4 puta koncentriranija od praha sirove Mace.

 

Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 202,00 kn (26,81 €)
Snižena cijena: 236,00 kn (31,32 €)

Besplatna dostava za narudžbe iznad 200KN

Opis Proizvoda:

🔴 CRVENA ŽELATINIZIRANA MACA jedna je od tri vrste peruanske mace, koja se u odnosu na ostale dvije vrste ne razlikuje samo svojom bojom, već i biokemijskim sastavom. Rjeđa je sorta mace i čini oko 20-25 % ukupne žetve.

⚫️ CRNA ŽELATINIZIRANA MACA jedna je od tri vrste peruanske mace, koja se u odnosu na ostale dvije vrste ne razlikuje samo svojom bojom, već i biokemijskim sastavom. Najrjeđa je sorta mace koja čini samo 10-15 % ukupne žetve.

Bioandina Maca prah je želatiniziran (aktiviran – spreman za konzumaciju) te uz sve ostale dobrobiti koji se dobivaju sa procesom želatinizacije, 4 puta je nutritivno kocentriraniji od praha sirove (raw) mace koji možete pronaći na tržištu. Znanstvena istraživanja pokazala su da aktivacija glavnih bioaktivnih derivata masnih kiselina – macamida zapravo proizlazi iz biokemijske reakcije koja se događa tijekom tradicionalnog sušenja i zagrijavanja – procesa želatinizacije!!! Zato ju nazivamo aktivirana Maca.

Želatinizacijom se omogućava:
✅ bolja nutritivna vrijednost mace
✅ bolja probavljivost mace
✅ konzumacija mikrobiološki zdravstveno ispravne mace
✅ povećanje koncentracija prirodno prisutnih specifičnih tvari – macamida, u odnosu na sirovu macu
✅ simulira se tradicionalna metoda kojom su Inke pripremale macu

*Želatinizacija mace nikako nije povezana sa želatinom, tj. životinjskim tkivom. Želatinizacija je termički postupak pred-kuhanja mace kojim se škrob pretvara u škrobnu pastu (gel). Drevni narodi, poput Inka, uvijek su kuhali macu i nisu ju jeli sirovu te su time unaprjeđivali njenu bioraspoloživost. Ovim se modernim postupkom “oponaša” tradicionalna priprema kuhanja mace – želatinizacija, a s obzirom na to da ne sadrži sastojke životinjskog podrijetla, maca je prikladna i za vegetarijance i vegane.

 

Način upotrebe:
Sadržaj jedne vrećice 5 g pomiješati s omiljenim hladnim ili toplim napitkom. Prikladno za konzumaciju s hranom (muesli, pahuljice, namazi i sl.)

Sastojci:
100% prah želatiniziranog korijena crvene/crne mace (Lepidium Peruvianum Chacon) organskog uzgoja 

Napomena:
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne količine ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Trudnice, dojilje i osobe koje imaju problema sa štitnjačom trebaju se prije konzumacije ovog proizvoda posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom.

Uvjeti čuvanja:
Čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Maca superbiljka

Maca (Lepidium Peruvianum Chacon) je biljka iz porodice Brassicaceae. Porijeklom je iz Perua i optimalno uspijeva na andskim visoravnima na 3 800- 4 800 m nadmorske visine. Maca je adaptogena biljka. Adaptogene biljke imaju sposobnost prilagodbe okolini u kojoj rastu. Prilagođavaju se stresnim uvjetima u prirodi, zbog čega razvijaju vrlo posebna svojstva. Zahvaljujući tome je među samo nekoliko biljaka na svijetu koje opstaju na nadmorskoj visini višoj od 4 000 m.
Najčešće se uzgaja u tri komercijalizirane boje: žutoj (zlatnoj), crvenoj i crnoj. Sastavni je dio prehrane više civilizacija Anda od kojih su Inke najpoznatija, a u ćupovima naroda Mochica pronađeni su ostaci ploda Mace iz perioda od oko 2 000 p.n.e.

Tradicionalna primjena

U vrijeme Inka bila je hrana za plemiće i smatrali su je darom bogova. Stari narodi tradicionalno su je koristili u medicinskoj praksi za povećanje snageizdržljivosti, plodnosti i za liječenje ženskih bolesti. Macu još nazivaju “peruanski ginseng”.

Snažna potvrda struke

Izvrsnost naših Maca proizvoda od početka uvođenja na hrvatsko tržište testiraju, odobravaju i prate relevantne institucije u okviru zakona Republike Hrvatske. Proizvode odobravaju brojni liječnici, nutricionisti i farmaceuti koji ih redovito preporučuju svojim pacijentima i klijentima te o njima pišu i govore u stručnim člancima te na kongresima. Kompetenciju proizvoda prepoznaju i naši brojni kupci koji su uspjeli redovitom primjenom unaprijediti svoje zdravstveno stanje.

Savjetovanje:

Za sva pitanja oko odabira, konzumacije ili nuspojava, kontaktirajte naš Bioandina tim za savjetovanje. Upit pošaljite na email adresu: savjetovanje@bioandina.hr

Za više informacija o samom proizvodu, ali i pozitivnim aspektima ostalih Bioandininih proizvoda posjetite naš blog kutak koji na jednom mjestu okuplja stručne članke iz područja nutricionizma, medicine, farmacije, motivacijske psihologije i aktivnog života.

Kutak s originalnim recenzijama naših proizvoda koje smo od zadovoljnih korisnika prikupili tijekom dosadašnjeg rada potražite OVDJE.

  1. KOLIKA JE PREPORUČENA DNEVNA DOZA?

    Preporučuje se popiti jednu do dvije kapsule dnevno uz obrok ili čašu vode.

  2. POSTOJE LI NEKE NUSPOJAVE KOD UZIMANJA MACE
    Ne. Bioandina Maca kapsule je registrirani dodatak prehrani. Do sada nema poznatih nuspojava kod konzumiranja kapsula maca kompleksa sa drugim lijekovima
  3. KOLIKO DUGO TREBAM PITI MACA PRAH DA BI SE VIDIO NJEZIN UČINAK?

    Bioandina maca kapsule je prirodan dodatak prehrani koji zahtijeva vrijeme i redovitu konzumaciju kako bi pokazala svoje djelovanje. Većina ljudi za veće homonalne probleme primjeti prave rezultate nakon 30 dana, no kod nekih ljudi se vidi efekt već nakon 10-15 dana redovite svakodnevne konzumacije.
    Povećanje energije I izdržljivosti su vidljivi već već nakon 2-3 dana redovite konzumacije.

  4. KAKO DJELUJE AKTIVIRANA MACA?

    Najbitnije je reći da je Maca adaptogena biljka. Maca ne djeluje na živčani sustav već Maca djeluje na endokanabinoidni sustav mozga i tijela. Glavna blagotvorna svojstva pripisuju se bioaktivnim tvarima zvanim MACAMIDI i MACAENI. Ovi sekundarni metaboliti jedinstveni su za biljku Macu i odgovorni za većinu njegovih adaptogenih aktivnosti.
    Znanstvena istraživanja sada su pokazala da stvaranje glavnih bioaktivnih macamida zapravo proizlazi iz biokemijske reakcije koja se događa tijekom tradicionalnog sušenja i zagrijavanja!!!

    Vitamin B6 ima ulogu u metabolizmu aminokiselina, stvaranju proteina, kemijskih neurotransmitera živčanog sustava, crvenih krvnih zrnaca i prostaglandina. Ovaj vitamin je nužan za razmnožavanje stanica te kao takav igra važnu ulogu u trudnoći i pravilnoj funkciji imunosnog sustava, mukozne membrane, kože, crvenih krvnih zrnaca i radu mozga.

    Simptomi deficita vitamina B6 uključuju anemiju, artritis, depresiju, poremećaje učenja, mišićni spazam, slabost, pojavu akni.
    Iako je deficit vitamina B6 rijedak, može se javiti kod alkoholičara, bubrežnih bolesnika, žena koje uzimaju kontracepcijske tablete te kod poremećaja imunosnog sustava.

    Vitamin B12 u organizmu regulira formiranje krvnih zrnaca i ugradnju željeza. U slučaju nedostatka B12 vitamina dolazi do perniciozne anemije te deficita krvnih zrnaca. Ovaj vitamin je neophodan za zdrav živčani sustav. Poremećaj u ravnoteži, trnci u prstima ruku i nogu pa čak i paraliza nogu mogu se javiti kao rezultat dugotrajnog deficita B12 vitamina.
    Vitamin B12 također djeluje na pojačanu produkciju energije, metabolizam (ugljikohidrata, masti i bjelančevina), potiče rast i duži životni vijek stanica te je potreban za pravilnu probavu.

    Simptomi deficita koji se javljaju kao rezultat deficita vitamina B12 su kronični umor, neuroza, slab apetit, dermatitis, grčevi, kardiovaskularne bolesti te perniciozna anemija.
    Deficit vitamina B12 određuje se mjerenjem količine vitamina u krvi. Osobe koje su posebno izložene deficitu su striktni vegetarijanci, stariji ljudi s degenerativnim bolestima probavnog sustava, osobe s oštećenim, inficiranim ili čak uklonjenim donjim dijelom tankog crijeva.

  5. SADRŽI MACA GLUTEN?
    Ne. Maca je 100% bez glutena. Gluten dolazi samo od žitarica, a Maca je korjenasto povrće, a ne zrno.
  6. JE LI AKTIVIRANA MACA PRIMJERENA ZA VEGETARIJANCE I VEGANE?
    Da. Maca je 100% prirodan dodatak prehrani koji nema NIKAKVE veze sa životinjskom želatinom.

Dodatne informacije

Težina

0.150 kg

    Cart