Shop

Bioandina Premium Superfood

Sale!

Premium MIX aktivirana Maca – 3 x kutija 150g

BIO PREMIUM MIX praha žute, crvene i crne želatinizirane (aktivirane) Mace kombinacija je sve tri vrste peruanske mace, pakirana u 30 praktičnih vrećica od 5g što je ujedno i preporučena dnevna doza. Kod Bioandina želatinizirane Mace aktivirani su sekundarni metaboliti (macamidi i macaeni) koji su jedinstveni za biljku Macu. 4 puta je koncentriranija od praha sirove Mace. Puno je blažeg i ugodnijeg okusa od sirove mace. Nema veze sa životinjskom želatinom, pogodno za vegetarijance i vegane.

357.00 kn 285.00 kn

Besplatna dostava za narudžbe iznad 200KN

Opis proizvoda

Opis proizvoda:

PREMIUX MIX CRVENE, ŽUTE I CRNE AKTIVIRANE (želatinizirane) MACE kombinacija je sve tri vrste peruanske mace. Odlikuje se udjelom žute mace, najčešće korištenog fenotipa korijena mace, u kombinaciji s crvenom i crnom macom što ovu mješavinu čini istinskim premium proizvodom.

Sva Bioandina maca prah je želatinizirana (aktivirana – spremna za konzumaciju) te uz sve ostale dobrobiti koji se dobivaju sa procesom želatinizacije, 4 puta je nutritivno kocentriranija od praha sirove (raw) crvene mace koji možete pronaći na tržištu. Znanstvena istraživanja su pokazala da aktivacija glavnih bioaktivnih derivata masnih kiselina – macamida zapravo proizlazi iz biokemijske reakcije koja se događa tijekom tradicionalnog sušenja i zagrijavanja – procesa želatinizacije!!! Zato ju nazivano aktivirana Maca.

Želatinizacijom se omogućava:
✅ bolja nutritivna vrijednost mace
✅ bolja probavljivost mace
✅ konzumacija mikrobiološki zdravstveno ispravne mace
✅ povećanje koncentracija prirodno prisutnih specifičnih tvari – macamida, u odnosu na sirovu macu
✅ simulira se tradicionalna metoda kojom su Inke pripremale macu

*Želatinizacija mace nikako nije povezana sa želatinom, tj. životinjskim tkivom. Želatinizacija je toplinski postupak pred-kuhanja mace kojim škrob prelazi u škrobnu pastu (gel). Drevni narodi, poput Inka uvijek su kuhali macu I nisu je jeli sirovu te su time unapređivali njenu bioraspoloživost. Ovim se modernim postupkom oponaša tradicionalna priprema kuhanja mace – želatinizacija, a s obzirom na to da ne sadrži sastojke životinjskog pordijetla, maca je prikladna I za vegetarijance I vegane.

Način upotrebe:
Sadržaj jedne vrećice 5g pomiješati s omiljenim hladnim ili toplim napitkom. Prikladno za konzumaciju s hranom (muesli, pahuljice, Namazi isl.)

Sastojci:
100% prah želatiniziranog korijena crvenene mace (lat. Lepidium Peruvianum Chacon) organskog uzgoja 

Napomena:
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne količine ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Trudnice, dojilje i osobe koje imaju problema sa štitnjačom se trebaju posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom prije uzimanja ovog proizvoda.

Uvjeti čuvanja:
Čuvati na suhom i tamnom mjestu.


Savjetovanje:

Za sva pitanja oko odabira vrste Mace, konzumacije ili nuspojava, kontaktirajte naš Bioandina Maca ekspert tim. Upit pošaljite na email adresu: savjetovanje@bioandina.hr


  • KOLIKA JE PREPORUČENA DNEVNA DOZA?
  • POSTOJE LI NEKE NUSPOJAVE KOD UZIMANJA MACE
  • KOLIKO DUGO TREBAM PITI MACA PRAH DA BI SE VIDIO NJEZIN UČINAK?
  • KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU SIROVE I ŽELATINIZIRANE MACE?
  • SA KOJIM NAMIRNICAMA I TEKUĆINAMA MOGU KONZUMIRATI MACU?
  • SADRŽI MACA GLUTEN?
  • JE LI AKTIVIRANA MACA PRIMJERENA ZA VEGETARIJANCE I VEGANE?
KOLIKA JE PREPORUČENA DNEVNA DOZA?

Uzmite jednu (5g) vrećicu na dan s vodom, sokom, shoothiem, jogurtom… Preporučuje se poslije prvog obroka u danu ili kasnije u danu ako ćete imati veće fizičke ili mentalne napore te osjećate potrebu za dodatnom energijom. 

POSTOJE LI NEKE NUSPOJAVE KOD UZIMANJA MACE

Bioandina želatinizirana Maca prah je registrirani dodatak prehrani. Do sada nema poznatih nuspojava kod konzumiranja maca praha sa drugim lijekovima. Naši proizvodi sadrže samo 100% čisti Maca prah i nema drugih sastojaka. Oprez je potreban ukoliko postoji indikacija oboljenja kojima štete povišene razine estrogena, (rak dojke i jajnika i sl.).

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom. Ne preporučuje se kod bolesti štitnjače, trudnicama, dojiljama i djeci.

KOLIKO DUGO TREBAM PITI MACA PRAH DA BI SE VIDIO NJEZIN UČINAK?

Želatiniziran Maca prah je 100% prirodan dodatak prehrani koji zahtijeva vrijeme i redovitu konzumaciju od 3 do 6 mjeseci.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU SIROVE I ŽELATINIZIRANE MACE?

Nakon berbe i sušenja, korijen BioAndina mace se termički obrađuje pod uvjetima povišenog tlaka i temperature. Drugim riječima, maca se kuha, pri čemu škrob korijena mace dobiva želatiniziranu strukturu. Takvu macu već stoljećima konzumira domicilno stanovništvo Anda – kuhanu, ne sirovu.  Želatinizacijom maca postaje znatno podnošljivija za probavumikrobiološki sigurna i zdravstveno ispravna, a najvažnije nutrijenti iz mace optimalno bioraspoloživi u organizmuŽelatinizacijom se dobiva koncentriranija maca, budući da je za 1kg želatinizirane mace potrebno čak 4kg sirove mace. To je razlog i razlike u cijeni u odnosu na sirovu (raw) macu.

SA KOJIM NAMIRNICAMA I TEKUĆINAMA MOGU KONZUMIRATI MACU?

Maca prah možete miješati s gotovo svim namirnicama hrane i pića. Jako dobro se slaže što se tiče okusa sa citrusima i čokoladnim notama. 
Ovdje možete vidjeti neke od naših recepata.

SADRŽI MACA GLUTEN?

Ne. Maca je 100% bez glutena. Gluten dolazi samo od žitarica, a Maca je korjenasto povrće, a ne zrno.

JE LI AKTIVIRANA MACA PRIMJERENA ZA VEGETARIJANCE I VEGANE?

Da. Maca je 100%  prirodan dodatak prehrani koji nema NIKAKVE veze sa životinjskom želatinom.


Dodatne informacije

Težina 0.150 kg

    Jelmark d.o.o.

    Mošćenička 15
    10 000 Zagreb
    Mob: 091.223.8814
    email: info@bioandina.hr

       

    Newsletter