Shop

Bioandina Premium Superfood

Stevia sladilo u prahu 50g

Bioandina Stevia je prirodno stolno sladilo u prahu koje se dobiva od prvorazredne paragvajske stevije, u kojoj je udio steviol glikozida (Rebaudiosida A) 99%, uz dodatak inulina. Jedna puna mala žličica (priložena uz proizvod) odgovara jednoj jušnoj žlici šećera!

55.00 kn

Besplatna dostava za narudžbe iznad 200KN

(0 osvrta)

Opis proizvoda

Stevia je biljka koja pripada obitelji suncokreta (Asteraceae) i čije je znanstveno ime Stevia Rebaudiana. Njezini listovi prirodni su zaslađivač koji osim što ne sadrži kalorije, 40 puta slađi je od saharoze (tradicionalni šećer). Sadrži minerale, fitonutrijente, vitamine, oligoelemente i hlapljiva ulja koja ovoj biljci daju niz nutritivnih i ljekovitih svojstava. Za razliku od drugih zaslađivača, Stevia se može koristiti za kuhanje, a da na nju ne utječe temperatura, niti se njen sastav degradira.

10 najbitnijih prednosti Stevie

 • Trenutno, u Japanu, 41% konzumiranih sladila dolazi od Stevije Rebaudiane. Sladilo dobiveno iz ove biljke ima blagotvoran učinak na apsorpciju masti i regulaciju krvnog tlaka te se koristi kao nadomjestak za šećer za osobe oboljele od dijabetesa jer ne povećava razinu šećera u krvi. Naprotiv, studije su pokazale svoje hipoglikemijsko svojstvo, poboljšavajući toleranciju na glukozu
 • Preporučuje se dijabetičarima. Nekoliko studija navodi da konzumacija estevioside regulira razinu šećera u krvi
 • Smanjuje tjeskobu i žudnju za slatkom hranom
 • Povoljno djeluje na smanjenje pretilosti
 • Kardiotonik je; regulira pritisak i otkucaje srca
 • Probavno, diuretsko i antacidno djelovanje i tako pomaže eliminirati toksine
 • Antireumatski
 • Antimikrobno, ekstrakt stevije eliminira E coli, salmonelu, stafilokoke, bacile i ne utječe na korisne bakterije, što ukazuje na selektivno djelovanje.
 • Anti-šupljine Kompatibilan s fluorom, zaustavlja rast trombocita i sprječava nastanak karijesa.
 • Dermalni učinak koji revitalizira epitelne stanice, pomaže u postu

Zašto Bioandina stevia?

Bioandina Stevia je prirodno stolno sladilo u prahu koje se dobiva od prvorazredne paragvajske stevije , u kojoj je udio steviol glikozida (Rebaudiosida A) 99%., uz dodatak inulina. Inulin je prirodno biljno vlakno prebiotičkih svojstava koje se nalazi u cikoriji, čičoki ili u našem slučaju jedinstvenom yaconu (korijen koji raste u Južnoj Americi, sadrži tip šećera koji se zove fruktooligosaharid, koji može sniziti razinu triglicerida i lipoproteina niske gustoće, „lošeg“ kolesterola. Posebno je dobio na popularnosti nakon što ga je Dr. OZ počeo koristiti kao primarno sladilo). Bioandina Stevia nije trpka ni gorka, ne mijenja okus vašoj kavi ili čaju.

  {{ reviewsOverall }} / 5 Korisnika (0 osvrta)
  Ocjena
  Što kažu ostali korisnici... Ostavite svoj osvrt
  Sortiraj po:

  Budite prvi i ostavite svoj osvrt.

  User Avatar User Avatar
  Verified
  / 5
  {{{review.rating_comment | nl2br}}}

  Show more
  {{ pageNumber+1 }}
  Ostavite svoj osvrt