PROLJETNI UMOR – izbalansirajte podivljale ili uspavane hormone i dočekajte sunčane dane puni energije

PROLJETNI UMOR – izbalansirajte podivljale ili uspavane hormone i dočekajte sunčane dane puni energije

proljetni-umor2-1280x854.jpg

Jeste li znali da se svaki drugi čovjek osjeća tromo u ovo doba godine? Česti su simptomi osjećaj umora, neprekidnog zijevanja i problemi s koncentracijom. Što je krivo? Vrijeme, hormoni ili nešto treće?

Dok neki ljudi ni ne osjete promjenu godišnjeg doba, drugi nažalost proživljavaju veliki stres i  neugodne tegobe poput:

     🔴 konstantnog umora
     🔴 manjka koncentracija i energije
     🔴 povećane potrebe za snom

Riječ je o sindromu proljetnog umora, zdravstvenom poremećaju koji je praćen razdražljivošću i bezvoljnošću, ponekad i tjeskobom, depresijom, anksioznošću koji uvelike smanjuje radnu sposobnost pojedinaca kao i kvalitetu života. A oslabljeni imuni sustav, jednolična prehrana, hormonalni disbalans, tromost, možda i koji kilogram viška –  utječu na njegovu pojavu.


VEZA IZMEĐU PROLJEĆA I HORMONA

Ljudsko tijelo je dio prirodnih procesa i baš poput zemlje budi se iz zimskoga sna i u proljeće pokreće svoju transformaciju te ulazi u novi ciklus, što podrazumijeva određene simptome i hormonalne promjene koje kontroliraju sve osnovne tjelesne procese poput sna, metabolizma, dobrobiti, energije, gladi, žeđi, razmnožavanja i rasta. 

Kad proljeće donese duže dane i intenzivnije sunčevo svjetlo – štitnjača, epifize i nadbubrežne žlijezde rade prekovremeno i ubrzavaju proizvodnju hormona. Suočeno s tom stimulacijom, vaše tijelo se čisti, obnavlja stanice i jača imunološku obranu koja je tijekom zime slabila, a  deficit željeza, magnezija, selena, cinka, kalcija i kalija, kao i nedostatak vitamina B, C i E, postaju vrlo česta pojava. Ponekad uz najbolju volju nije moguće zadovoljiti ove potrebe samo prehranom.


KAKO IZBLANSIRATI ‘PODIVLJALE’ ILI ‘USPAVANE’ HORMONE I OTKLONITI PROLJETNI UMOR

Iz višegodišnjeg iskustva rada u ljekarni u savjetovanju oko suplementacije za simptome proljetnog umora kao najbolji izbor pokazala se upravo BIOANDINA PREMIUM MIX MACA i CAMU CAMU – prirodni izvor vitamina C.

Upravo zbog svoga širokog spektra djelovanja PREMIUM MIX MACA ima blagotvorne učinke na balans, homeostazuenergiju i bolje kongitivne funkcije organizma te svojim nutritivnim sastavom krijepi cijeli organizam, dok Camu Camu kao izbor prirodnog vitamina C svojim širokim spektrom bioaktivnih spojeva antioksidansa, esencijalnih vitamina, minerala i karotenoida u sinergiji vitamin C čini potpuno bioraspoloživim i učinkovitim.  


PRIRODNA TERAPIJA UZ DODATKE PREHRANI

Već smo pisali o tome kako je maca adaptogen, što znači da je tvar koja pomaže tijelu s performansama prilagodbe pod stresom. Baš kao što biljka maca radi prilagodbe kako bi osigurala uspješan rast, život i proizvodnju sjemena pod velikim temperaturnim razlikama između dana i noć, visokom nadmorskom visinom, jakim zračenjem UV zračenja i potencijalnom prisutnošću grabežljivaca – ekvivalentne prilagodbe same biljke na takve uvijete prenose se i na ljude koji konzumiraju macu.

Stoga se može reći da se u nekim aspektima ne konzumiraju samo kemijski spojevi sastava, već i “volja za životom” biljke mace. U kombinaciji s CAMU CAMU kapsulama – dobivate potpuni spoj energije, balansa i imuniteta potrebnog da tijelo lakše i s što manje neželjenih simptoma prođe transformaciju godišnjih doba – koja ne mora biti neugodna.


PREMIUM MIX MACA: djelovanje

     ✅ Adaptogen
     ✅ Hormonska ravnoteža kod muškaraca i žena adaptogeno djelovanje
     ✅ Vitalnost i jačanje imunološkog i energetskog sustava organizma
     ✅ Remineralizacija krvi, kostiju, zubiju
     ✅ Kronični umor
     ✅ Rekonvalescencija
     ✅ Metabolički sindrom
     ✅ Koža i ljepota, antiage i hiperpigmentacije
     ✅ Detoksikacija
     ✅ Podizanje energije i općeg stanja fizičkih, mentalnih i psihičkih performansi kao i emocionalno zadovoljstvo, jer stare Inke vjerovale su da maca daje volju time
     ✅ Libido i potencija kod muškaraca i žena


CAMU CAMU: djelovanje

Camu Camu ima najveći poznati sadržaj vitamina C od svih plodova. S oko 2000-2700 mg vitamina C sadržaja na 100 g voća, pruža 30-60 puta više prirodnog vitamina C od naranče ili limuna. U usporedbi s narančom, Camu Camu ne samo da sadrži mnogo puta prirodniji vitamin C, već i 10 puta više elemenata u tragovima kao što je željezo, dvostruko više fosfora, proteina, beta karotena, lutein, zeaksantinom, kalcija, vitamina B1, B2 i B3 kao i opsežnog kompleksa minerala i aminokiselina, te polifenola.

Camu Camu također sadrži prirodne tvari kao što su rutin i bioflavonoidi, koji povećavaju učinak vitamina C i omogućuju optimalnu bio-dostupnost. 

U amazonskoj regiji oko Iquitosa, Camu Camu se smatra afrodizijakom. U Europi se plodovi u prahu uglavnom koriste kao dodatak prehrani, koji jača imunološki sustav, zdravlje crijeva i jetre, zdravlje usne šupljine i desni, podržava kardiovaskularni sustav pogotovo kapilara i vena, kao i smanjivanje upalnih procesa i oksidativni stres stanica, pomaže u zaštiti vida i zdravlja očiju, poboljšava raspoloženje, kao i zdravlje kože koja vrlo često u proljeće ipak treba pripremu za nadolazeće sunčeve zrake zbog prevencije na alergije na sunce.

Camu Camu vitamin C doprinosi:

     ✅ normalnom metabolizmu stvaranja energije
     ✅ normalnoj funkciji imuniteta tijekom fizičke aktivnosti
     ✅ zaštiti stanica od oksidativnog stresa
     ✅ normalnoj funkciji imunološkog sustava
     ✅ smanjenju umora i iscrpljenosti
     ✅ normalnom stvaranju kolagena
     ✅ normalnoj funkciji kože, hrskavice i kostiju


BIOANDINA PROGRAM ZA UBLAŽAVANJE SIMPTOMA PROLJETNOG UMORA

U JUTRO

👉 MIX MACA  kapsule/prah (sok ili smoothie-recept) 1×1 ➕ CAMU CAMU kapsula 1×1 u

🥄 jednu vrećicu ili 💊 jednu kapsulu


💊 jednu kaspulu


RANIJE POPODNE

👉 MIX MACA kapsule/prah 1×1CAMU CAMU kapsula 1×1 ranije popodne

🥄 jednu vrećicu ili 💊 jednu kapsulu


💊 jednu kapsulu