Važnost nutrijenata za funkciju štitnjače

21. studenoga 2019.0

Štitnjača ima nalik leptira


Mi često propustimo obroke koji bi trebali biti puni vitamina, minerala i vlakana bez da razumijemo da to može uzrokovati probleme za našu štitnjaču.

Štitnjača je lagana poput kutije šibica, gdje poput potkove obavija dišnu cijev. Štitnjača svojom građom nalikuje leptiru.
Koliko god je mali taj organ, tako ima i velik učinak na ljudski organizam kada je u pitanju hormonalni disbalans ili upala.

Neravnoteža hormona štitnjače
Kad štitnjača proizvodi previše ili premalo hormona, to može uzrokovati neravnotežu koja je povezana s nizom simptoma.

Estrogena i štitnjača
“Gladna” štitnjača uzrokuje mnoge simptome povezane s menopauzom.Znanstvenici su otkrili da razina estrogena može utjecati na rad štitnjače i dovesti do poremećaja štitnjače.

Uz to, nenormalno visoka ili niska razina hormona štitnjače može uzrokovati vrlo lagane ili vrlo teške menstruacije, vrlo neredovite menstruacije ili odsutne menstruacije (stanje zvano amenoreja). Prekomjerna ili neaktivna štitnjača također može utjecati na ovulaciju.

Čak i ako pokušamo pravilno jesti, većina hranjivih tvari je nestala iz namirnica i mora se nadopuniti dodatno dodacima prehrani uz klasičnu prehranu koju danas konzumiramo.


Dodaci prehrani su neophodni za održavanje zdrave štitnjače


Ako postoji deficit hranjivih tvari u štitnjači budite sigurni da će vam se ona zbog toga osvetiti. Loši nalazi i/ili simptomi će vam biti dokaz koliko je ljuta na vas vaša štitnjača jer ju izgladnjujete.Deficit minerala i vitamina ne može se nadopuniti preko noći i toga moramo biti svjesni. Ako se deficit događao kroz duže vrijeme onda nam je i potrebno još duže vrijeme da izađemo iz njega.

Nedostatak proteina u vegetarijanskoj prehrani kod osobe s problematičnom štitnjačom također može uzrokovati probleme. Jedna stvar koju liječnici ne rade često a trebalo bi, je provjera nedostatka vitamina i minerala kod svakog simptoma ili bolesti. Vrlo često se osobe iznenade kad otkriju da imaju manjak vitamina i minerala. Sve više i više nas pati od pogubne anemije.

Provjerite vitamine i minerale prije bilo koje terapije!

Možda vam je štitnjača samo gladna a da vi to niti ne znate.


Facebook grupa Hormonalni

Pridružite se i budite dio naše Facebook grupe Hormonalni disbalans i iscrpljenost organizma.

Ova grupa je za sve one koji si žele pomoći i saznati više o predmenopauzi, menopauzi, plodnosti, kroničnoj iscrpljenosti organizma, problemima sa prostatom, aknama, libidom, ….., napravimo razliku i podržimo jedni druge savjetima kako bi imali više ravnoteže, energije i zdravlja u našim životima.

Administratori iz naše grupe mogu pomoći oko vaših pitanja sa svakodnevnim objavama na navedene teme i od njih ćete dobiti podršku oko vašeg stanja. Možete sudjelovati u raspravama o tome kada i koju vrstu Mace odabrati kako bi postigli hormonalnu ravnotežu i djelovali na iscrpljenost organizma.

{{ reviewsOverall }} / 5 Korisnika (0 osvrta)
Ocjena
Što kažu ostali korisnici... Ostavite svoj osvrt
Sortiraj po:

Budite prvi i ostavite svoj osvrt.

User Avatar User Avatar
Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Ostavite svoj osvrt


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *


Jelmark d.o.o.

Mošćenička 15
10 000 Zagreb
Mob: 091.223.8814
email: [email protected]

   

Newsletter