Lijek za prostatu - Crveni maca prah

27. kolovoza 2018.

Iako trenutno postoji devet identificiranih fenotipa mace, većina ih spada u tri različite vrste: žutu macu, crvenu macu i crnu macu. Sve tri vrste blagotvorno djeluju na ljudski organizam, no važno je odabrati onu koja ima prednosti kod pojedinih zdravstvenih stanja.

Tako muškarcima koji pate od problema s prostatom preporučuje se crvena maca jer dokazano smanjuje masu povećane prostate uslijed redovitog uzimanja 5 do 10 g mace dnevno. BioAndina želatiniziranu crvenu macu tijekom nešto više od dva mjeseca isprobao je i g. Slavko Kreševca iz Zagreba čije vam svjedočanstvo prenosimo u cijelosti.

Naš Bioandina tim izuzetno je zahvalan na svakoj informaciji, a nema ljepšeg osjećaja za sav trud koji smo uložili nego čuti i vidjeti zadovoljnog korisnika.


Crvena maca je spas za moju prostatu

Iako već imam više od 80 godina, mogu reći da sam prilično dobrog zdravlja. Nikada nisam bio teže bolestan, a to mogu zahvaliti donekle genetici, kao i urednom načinu života. Uravnoteženo se hranim, izbjegavam alkohol i nastojim se što više kretati – radim u vrtu i šećem gotovo svaki dan. Unatoč tome nisam izbjegao probleme s prostatom.
Kao i većini muškaraca u poodmakloj dobi, prostata mi je počela uzrokovati zdravstvene tegobe. Isprva sam mislio da ću je samo «osjetiti», ali vrlo brzo situacija je postajala sve ozbiljnija do te mjere da uopće nisam mogao mokriti zbog čega sam dobio kateter i jaču dozu lijekova. A na kraju sam završio i na operaciji. Osim fizičkog problema, koji je izuzetno neugodan, problemi s prostatom dodatni su stres za svakodnevni život. Tako svaki odlazak do obližnjeg dućana predstavlja pomno planirani projekt jer nikada ne znate kada će vas «stisnuti» dok vam toalet nije u blizini. A onda opet, stalno vas «stiska» i imate osjećaj da cijeli dan provodite jedino za toaletu.

Nakon operacije odlučio sam se informirati o dodacima prehrani koji bi mi mogli pomoći, probao sam razne proizvode, no rezultati nisu bili značajni. Nastojao sam produžiti dobro razdoblje nakon operacije jer, kako me liječnik obavijestio, ona je bila tek privremeno rješenje mog problema koje će se opet, kad-tad, vratiti.

Nije trebalo nit nešto više od dvije godine, problemi su se ponovno vratili. Često mokrenje i pritisak u donjem dijelu trbuha, zatim potreba za mokrenjem, a nemogućnost istog i drugi neugodni simptomi vratili su se kao iz vedrog neba i iz dana u dan postajali sve ozbiljniji. U tom trenutku sam na poklon od rođakinje dobio kutiju crvene mace. Nisam znao o čemu je točno riječ, samo mi je savjetovala da probam jer da ima saznanja da bi mi moglo pomoći. Počeo sam uzimati jednu vrećicu dnevno, ujutro uz doručak, razmućenu u čaši voćnog soka. Iskreno, nisam očekivao čudo, ali sam želio probati bilo što jer se s prostatom nije za šaliti.

Nakon 10 dana, primijetio sam poboljšanje. Pritisak se smanjio, kao i broj odlazaka na toalet, a mokrenje je postalo lakše, mogao bih reći bezbolnije. S druge strane, osjećao sam se bistrije tijekom cijeloga dana. Kao da mi se razina energije povećala.

Rođakinja mi je rekla da pokušam povećati dozu na dvije vrećice dnevno. Tako sam sada uz doručak, jednu vrećicu ispio i uz ručak. Kroz tjedan dana više nisam osjetio nikakve tegobe s mokrenjem, kao i probavom. Općenito osjećam se snažnije, poletnije i mogu biti aktivan tijekom cijeloga dana. Vjerujem da dio tog općeg boljitka je i psihičko rasterećenje oko problema s prostatom. Sada već gotovo 45 dana svakodnevno uzimam crvenu macu, od toga mjesec dana 2 vrećice od 5g dnevno i mogu reći da sam izuzetno zadovoljan rezultatima te da neću prestati s korištenjem.

Slavko Kreševac, Zagreb

{{ reviewsOverall }} / 5 Korisnika (0 osvrta)
Ocjena
Što kažu ostali korisnici... Ostavite svoj osvrt
Sortiraj po:

Budite prvi i ostavite svoj osvrt.

User Avatar User Avatar
Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Ostavite svoj osvrt

Novosti

Jelmark j.d.o.o.

Mošćenička 15
10 000 Zagreb
Mob: 091.223.8814
email: [email protected]

   

Newsletter