Lijek za prostatu - Crveni maca prah

27. kolovoza 2018.

Što je (BHP) povećana prostata?

Beningna hiperplazija prostate (BHP) je nemaligni, prekomjerni rast stanica prostate. Učestalost BHP povećava se s godinama. Tako je uobičajeno reći da će “svi muškarci dobiti benignu hiperplaziju prostate ako požive dovoljno dugo”. Određeni stupanj BHP prisutan je u 80% muškaraca starijih od 40 godina, a ta se brojka povećava na 95% muškaraca starih od 80 godina. Do BHP dolazi u periuretralnoj i tranzicijskoj zoni prostate, tj. tkivu koje okružuje uretru u prostati.

Kako dolazi do povećane prostate?

Do benignog povećanja prostate dolazi najčešće zbog hormonskih promjena do kojih dolazi zbog starenja te one u centralnom dijelu prostate, odnosno centralnoj zoni uzrokuju to povećanje. Prvi znakovi javljaju se u ranim četrdesetim godinama. Poslije 60. godine gotovo svaki drugi muškarac ima tegobe uzrokovane benignim povećenjem prostate. Sa starenjem simptomi su izraženiji. Kada je prostata veća od 40 kubika smatramo da je povećana. Uz opisane tegobe jasno je da je bolest prisutna i da ju treba liječiti.


Simptomi povećane prostate?

• nokturija (potreba za mokrenjem tijekom noći)
• dizurija (bol pri mokrenju)
• retencija mokraće (zastoj mokraće)
• učestalije mokrenje
• urgentno mokrenje (jak i iznenadan podražaj za mokrenjem)
• inkontinencija (nekontrolirano istjecanje mokraće)


Prah želatinizirane Crvene Mace – lijek za prostatu

Liječenje započinje promjenom životnih navika, kao i dijetetskim promjenama pa se pacijentima koji imaju problema sa povećanom prostatom savjetuje izbjegavanje: začinjene hrane, gaziranih pića, alkohola, kave i sjedenja na hladnom.

Mnoge zbunjuje jer Crvenu macu nazivaju “macom za žene”, uzevši u obzir njenu tradicionalnu primjenu i suvremene dokaze, te uvide u sastav i djelovanje, preporučuje se muškarcima koji pate od tegoba povećane prostate. Nakon samo 14 dana konstantnog korištenja vidljivi prvi rezultati i olakšanje za Vaše probleme sa prostatom.

Bionadina crvena želatinizirana Maca je 100% prirodan dodatak prehrani koji dokazano pomaže muškarcima koji pate od problema prostate.

Kao i većina lijekova tako su i za crvenu  macu rađene stručne studije i testiranja na životinjama gdje je znanstveno dokazano da smanjuje veličinu prostate.

  • Studija o Crvenoj Maci objavljena u časopisu Journal Reproductive Biology and Endocrinology 2005; 3:5. u kojoj je 8 medicinskih istraživača izvijestilo da je tijekom 42 dana: „Crvena Maca značajno smanjila veličinu ventralne prostate kod štakora“.
  • Znanstvenici s Peruanskog sveučilišta u Limi dokazali su da je ekstrakt crvene mace značajno smanjio veličinu prostate kod štakora s benignom hiperplazijom prostate induciranom testosteronskim Enanthate-om te da ona ima antihiperplastični učinak na prostatu odraslih miševa i to djelujući najprije na stromalnoj razini prostate (stroma je dio tkiva prostate koji ima vezivnu ulogu)..
  • 2010. godine istraživači sa Universidad Peruana, Lima objavili su studiju o učincima mace na strukturu kostiju kod štakora kojima su uklonjeni jajnici. Studija je zaključila da su i Crvena i Crna Maca poduprli čvrstoću i gustoću kostiju kod ispitanika.
  • Također je dokazano da naspram žute i crne mace sadrži više razine ostalih fitonutrijenata uključujući alkaloide, tanine, i steroide.

Crvena Maca Bioandina

Crvena Maca Bioandina 30x5g


Kako konzumirati prah želatinizirane crvene Mace?

Svaki dan, po mogućnosti u jutarnjim satima, pola sata prije doručka, jednu vrećicu Mace razmutite u soku od naranče, limuna ili omiljenom smoothieu. Deset minuta nakon primjene ne preporučuje se uzimati tekućinu za učinkovitiju apsorpciju ljekovitih sastojaka.

Nakon dva tjedna možete povećati dozu na vrećicu i pola ukoliko će biti potrebno.


Zadovoljni korisnici

BioAndina želatiniziranu crvenu macu tijekom nešto više od dva mjeseca isprobao je i g. Slavko Kreševca iz Zagreba čije vam svjedočanstvo prenosimo u cijelosti.

Naš Bioandina tim izuzetno je zahvalan na svakoj informaciji, a nema ljepšeg osjećaja za sav trud koji smo uložili nego čuti i vidjeti zadovoljnog korisnika.


Crvena maca je spas za moju prostatu

Iako već imam više od 80 godina, mogu reći da sam prilično dobrog zdravlja. Nikada nisam bio teže bolestan, a to mogu zahvaliti donekle genetici, kao i urednom načinu života. Uravnoteženo se hranim, izbjegavam alkohol i nastojim se što više kretati – radim u vrtu i šećem gotovo svaki dan. Unatoč tome nisam izbjegao probleme s prostatom.
Kao i većini muškaraca u poodmakloj dobi, prostata mi je počela uzrokovati zdravstvene tegobe. Isprva sam mislio da ću je samo «osjetiti», ali vrlo brzo situacija je postajala sve ozbiljnija do te mjere da uopće nisam mogao mokriti zbog čega sam dobio kateter i jaču dozu lijekova. A na kraju sam završio i na operaciji. Osim fizičkog problema, koji je izuzetno neugodan, problemi s prostatom dodatni su stres za svakodnevni život. Tako svaki odlazak do obližnjeg dućana predstavlja pomno planirani projekt jer nikada ne znate kada će vas «stisnuti» dok vam toalet nije u blizini. A onda opet, stalno vas «stiska» i imate osjećaj da cijeli dan provodite jedino za toaletu.

Nakon operacije odlučio sam se informirati o dodacima prehrani koji bi mi mogli pomoći, probao sam razne proizvode, no rezultati nisu bili značajni. Nastojao sam produžiti dobro razdoblje nakon operacije jer, kako me liječnik obavijestio, ona je bila tek privremeno rješenje mog problema koje će se opet, kad-tad, vratiti.

Nije trebalo nit nešto više od dvije godine, problemi su se ponovno vratili. Često mokrenje i pritisak u donjem dijelu trbuha, zatim potreba za mokrenjem, a nemogućnost istog i drugi neugodni simptomi vratili su se kao iz vedrog neba i iz dana u dan postajali sve ozbiljniji. U tom trenutku sam na poklon od rođakinje dobio kutiju crvene mace. Nisam znao o čemu je točno riječ, samo mi je savjetovala da probam jer da ima saznanja da bi mi moglo pomoći. Počeo sam uzimati jednu vrećicu dnevno, ujutro uz doručak, razmućenu u čaši voćnog soka. Iskreno, nisam očekivao čudo, ali sam želio probati bilo što jer se s prostatom nije za šaliti.

Nakon 10 dana, primijetio sam poboljšanje. Pritisak se smanjio, kao i broj odlazaka na toalet, a mokrenje je postalo lakše, mogao bih reći bezbolnije. S druge strane, osjećao sam se bistrije tijekom cijeloga dana. Kao da mi se razina energije povećala.

Rođakinja mi je rekla da pokušam povećati dozu na dvije vrećice dnevno. Tako sam sada uz doručak, jednu vrećicu ispio i uz ručak. Kroz tjedan dana više nisam osjetio nikakve tegobe s mokrenjem, kao i probavom. Općenito osjećam se snažnije, poletnije i mogu biti aktivan tijekom cijeloga dana. Vjerujem da dio tog općeg boljitka je i psihičko rasterećenje oko problema s prostatom. Sada već gotovo 45 dana svakodnevno uzimam crvenu macu, od toga mjesec dana 2 vrećice od 5g dnevno i mogu reći da sam izuzetno zadovoljan rezultatima te da neću prestati s korištenjem.

Slavko Kreševac, Zagreb

{{ reviewsOverall }} / 5 Korisnika (3 osvrta)
Ocjena
Što kažu ostali korisnici... Ostavite svoj osvrt
Sortiraj po:

Budite prvi i ostavite svoj osvrt.

User Avatar User Avatar
Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Ostavite svoj osvrt

Jelmark j.d.o.o.

Mošćenička 15
10 000 Zagreb
Mob: 091.223.8814
email: [email protected]

   

Newsletter

Prijavite se na Bioandina Newsletter i ostvarite 10% Popusta kod prve kupnje