Često postavljena pitanja i osnovne informacije o aktiviranoj Maci

OPĆENITO

 1. Koliko su dugo Bioandinini proizvodi prisutni na hrvatskom tržištu?

  Bioandina je na našem tržištu prisutna od ljeta 2018. godine.

 2. Mogu li se Bioandinini proizvodi kupiti na nekim drugim prodajnim mjestima i ako da, na kojim?

  Bioandina proizvodi se nalaze na policama nekih trgovina zdravom hranom, biljnim ljekarnama i ljekarnama koje surađuju s Medikom i Oktalpharmom.

 3. Kako možemo biti sigurni da su Bioandinini proizvodi uistinu visokokvalitetni?

  Cijeli proces prati EKO/BIO certifikat od sadnje, berbe, procesa termičke obrade, transporta pa do pakiranja u Hrvatskoj. Bioandina u suradnji sa svojim partnerom u Peruu sudjeluje u cjelokupnom procesu. Otkupljujemo macu, camu camu i mačju kandžu od malih autohtonih uzgajivača u Andama te ju sami dopremamo u Hrvatsku. Najbitnije nam je da na naše tržište dopremimo najkvalitetniju sirovinu na svijetu.

 4. Koja je razlika između prirodnih i ekoloških proizvoda? Koja je razlika između ekoloških i konvencionalnih proizvoda?

  Prema stručnoj definiciji, ekološka proizvodnja sveobuhvatan je sustav upravljanja poljoprivrednim gospodarstvima i proizvodnjom hrane koji ujedinjuje najbolju praksu u pogledu okoliša i klime, visoku razinu biološke raznolikosti, očuvanje prirodnih resursa, primjenu visokih standarda za dobrobit životinja i proizvodnih standarda koji su u skladu s potražnjom sve većeg broja potrošača za proizvodima proizvedenim uz primjenu prirodnih tvari i procesa. Konvencionalni proizvodi ne zadovoljavaju uvjete ekoloških proizvoda. Konkretno u Bioandina kapsule dodani su vitamini B6 i B12 u sintetskom obliku. Također, u kapsule mace je potrebno dodati punilo koje će spriječiti navlačenje vlage jer je maca kao sirovina vrlo osjetljiva i lako na sebe navlači vlagu.

 5. Koja je razlika između dodataka prehrani i lijekova?

  Dodaci prehrani nisu namijenjeni liječenju bolesti već samo pomažu u održavanju zdravlja.

 6. Proizvodi mi se čine korisnima, ali nisam sigurna/siguran koji odabrati?

  Uvijek nam se možete javiti za pomoć oko odabira na kontakt broj ili mail savjetovanje@bioandina.hr. Također se trudimo educirati sve naše partnere s kojima surađujemo kako bi i od njih mogli dobiti savjet.

NARUDŽBA PROIZVODA

 1. Kako mogu uštedjeti kupujući Bioandinine proizvode?

  Na našem web shopu često imamo složene prigodne pakete od 2 ili više proizvoda koji su na akciji. Ako Vaša narudžba prelazi 200 kn, dostava je besplatna.

 2. Imam kod za popust koji se iz nekog razloga ne može iskoristiti. Što napraviti?

  Slobodno nam se javite kako bismo vidjeli u čemu je problem.

SASTAV, KAKVOĆA I KVALITETA PROIZVODA

 1. Što znači da je Maca aktivirana?

  Nakon berbe i sušenja na zubatom suncu u Andama, korijen Bioandina Mace se termički obrađuje pod uvjetima povišenog tlaka i temperature. Drugim riječima, simulira se proces kuhanja mace, pri čemu škrob korijena mace dobiva želatiniziranu strukturu. Takvu macu već stoljećima konzumira domicilno stanovništvo Anda – kuhanu, ne sirovu! Upravo sušenjem i termičkom obradom dolazi do aktivacije bioaktivnih spojeva mace (prvenstveno macamida i macaena) koji su zaslužni za njezino blagotvorno djelovanje na organizam. Dodatno, želatinizacijom maca postaje znatno podnošljivija za probavu, mikrobiološki je sigurna i zdravstveno ispravna, a najvažniji nutrijenti iz mace optimalno su bioraspoloživi u organizmu. Želatinizacijom se dobiva koncentriranija maca, s obzirom na to da je za 1 kg želatinizirane mace potrebno čak 4 kg sirove mace. To je razlog i razlike u cijeni u odnosu na sirovu (raw) macu.

 2. Zašto neki Bioandinini proizvodi (Crvena i Crna Maca) sadrže dodane B6 i B12 vitamine?

  Obogatili smo Bioandina aktiviranu Crvenu i Crnu Macu u kapsulama upravo zbog važnosti i djelovanja B6 i B12 vitamina u samom organizmu.
  Vitamin B6 ima ulogu u metabolizmu aminokiselina, stvaranju proteina, kemijskih neurotransmitera živčanog sustava, crvenih krvnih zrnaca i prostaglandina. Ovaj vitamin je nužan za razmnožavanje stanica te kao takav igra važnu ulogu u trudnoći i pravilnoj funkciji imunosnog sustava, mukozne membrane, kože, crvenih krvnih zrnaca i radu mozga.
  Simptomi deficita vitamina B6 uključuju anemiju, artritis, depresiju, poremećaje učenja, mišićni spazam, slabost, pojavu akni.
  Iako je deficit vitamina B6 rijedak, može se javiti kod alkoholičara, bubrežnih bolesnika, žena koje uzimaju kontracepcijske pilule te kod poremećaja imunosnog sustava.
  Vitamin B12 u organizmu regulira formiranje krvnih zrnaca i ugradnju željeza. U slučaju nedostatka B12 vitamina dolazi do perniciozne anemije te deficita krvnih zrnaca. Ovaj vitamin neophodan je za zdrav živčani sustav. Poremećaj u ravnoteži, trnci u prstima ruku i nogu pa čak i paraliza nogu mogu se javiti kao rezultat dugotrajnog deficita B12 vitamina.
  Vitamin B12 također djeluje na pojačanu produkciju energije, metabolizam (ugljikohidrata, masti i bjelančevina), potiče rast i duži životni vijek stanica te je potreban za pravilnu probavu.
  Simptomi deficita koji se javljaju kao rezultat deficita vitamina B12 su kronični umor, neuroza, slab apetit, dermatitis, grčevi, kardiovaskularne bolesti te perniciozna anemija.
  Deficit vitamina B12 određuje se mjerenjem količine vitamina u krvi. Osobe koje su posebno izložene deficitu su striktni vegetarijanci, stariji ljudi s degenerativnim bolestima probavnog sustava, osobe s oštećenim, inficiranim ili čak uklonjenim donjim dijelom tankog crijeva.

 3. Zašto su Camu Camu kapsule bolje od mnogih sintetičkih vitamina C na tržištu?

  Camu camu je biljka koja ima najveći postotak prirodnog vitamina C na svijetu. Prirodni vitamin C se, za razliku od sintetskog, u potpunosti apsorbira u našem organizmu.

 4. Sadrže li Bioandinini proizvodi gluten?

  Ne. Proizvodi su 100 % bez glutena. Gluten dolazi samo iz žitarica.

 5. Kakvog je okusa prah Crvene Mace?

  Prah mace je specifičnog „zemljastog“ okusa. Ako ste osjetljiviji na jače okuse, preporuka je da se kombiniraju s omiljenim toplim ili hladnim napitkom i raznim kašama.

 6. Kakvog je okusa prah Crne Mace?

  Prah mace je specifičnog „zemljastog“ okusa. Ako ste osjetljiviji na jače okuse, preporuka je da se kombiniraju s omiljenim toplim ili hladnim napitkom i raznim kašama.

 7. Kakvog je okusa prah Premium Mix Mace?

  Prah mace je specifičnog „zemljastog“ okusa. Ako ste osjetljiviji na jače okuse preporuka je da se kombiniraju s omiljenim toplim ili hladnim napitkom i raznim kašama.

 8. Koja je razlika između praha i kapsula mace?

  Djelovanje i učinak su potpuno jednaki. Prah i kapsule jednako su kvalitetni proizvodi. Prah se sastoji isključivo od mace i ima EKO certifikat. Kapsule su dobivene ekstrakcijom. Osim mace u nekim se kapsulama (Crvena i Crna Maca) nalaze još i vitamini B6 i B12 u sintetskom obliku. Kapsule su ujedno i najjači ekstrakt na hrvatskom tržištu.

 9. Koliko se dugo nakon otvaranja smiju koristiti Bioandinini proizvodi?

  Preporuka je da se čuvaju na tamnom i hladnijem mjestu. Rok trajanja je 2 godine, što je naznačeno i na proizvodu.

PROIZVODI - NAMJENA

 1. Kome su namijenjene kapsule/prah Crne Mace?

  Prah: Crna aktivirana (želatinizirana) Maca je najrjeđi fenotip korijena peruanske mace. Maca je adaptogena biljka. Adaptogene biljke imaju sposobnost prilagodbe okolini u kojoj rastu. Prilagođavaju se stresnim uvjetima u prirodi, zbog čega razvijaju vrlo posebna adaptogena svojstva. Tradicionalno se koristila u medicinskoj praksi za povećanje snage, izdržljivosti i plodnosti te kao prirodni afrodizijak za muškarce. Macu još nazivaju "peruanski ginseng".
  Kapsule: Bioandina Crna Maca kompleks kapsule sadrže ekstrakt korijena crne mace koji doprinosi normalnoj spolnoj funkciji i libidu muškarca te vitamine B6 i B12 koji doprinose normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom funkcioniranju živčanog sustava te smanjenju umora i iscrpljenosti.

 2. Kome su namijenjene kapsule/prah Crvene Mace?

  Prah: Crvena aktivirana (želatinizirana) Maca jedna je od tri fenotipa korijena peruanske mace. Maca je adaptogena biljka. Adaptogene biljke imaju sposobnost prilagodbe okolini u kojoj rastu. Prilagođavaju se stresnim uvjetima u prirodi, zbog čega razvijaju vrlo posebna adaptogena svojstva. Tradicionalno se koristila u medicinskoj praksi za povećanje plodnosti i kod ženskih bolesti. Macu još nazivaju "peruanski ginseng".
  Kapsule: Bioandina Crvena Maca kompleks kapsule sadrže ekstrakt korijena crvene mace koja doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti i zdravlju reproduktivnog sustava, te vitamine B6 i B12 koji doprinose normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom funkcioniranju živčanog sustava te smanjenju umora i iscrpljenosti.

 3. Kome su namijenjene kapsule/prah Premium Mix Mace?

  Prah: Premium Mix aktivirana (želatinizirana) Maca kombinacija je sve tri vrste korijena peruanske mace. Maca je adaptogena biljka. Adaptogene biljke imaju sposobnost prilagodbe okolini u kojoj rastu. Takve se biljke prilagođavaju stresnim uvjetima u prirodi, zbog čega razvijaju vrlo posebna adaptogena svojstva. Maca se tradicionalno koristila u medicinskoj praksi za povećanje plodnosti i kod ženskih bolesti. Macu još nazivaju "peruanski ginseng".
  Kapsule: Bioandina Premium Mix Maca kapsule sadrže ekstrakt korijena žute, crvene i crne mace koji doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti i zdravlju reproduktivnog sustava.

 4. Kome su namijenjene Camu Camu kapsule?

  Bioandina Camu Camu kapsule namijenjene su osobama koje odabiru vitamin C iz 100 % prirodnog izvora. Vitamin C doprinosi održavanju normalne funkcije imunološkog sustava, stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih žila, kostiju, hrskavice, zaštiti stanica od oksidativnog stresa te smanjenju umora i iscrpljenosti.

 5. Postoji li najniža i najviša dobna granica kod uzimanja kapsula/praha Crne Mace?

  Preporuka za konzumaciju je od 16 godina na dalje.

 6. Postoji li najniža i najviša dobna granica kod uzimanja kapsula/praha Crvene Mace?

  Preporuka za konzumaciju je od 16 godina na dalje.

 7. Postoji li najniža i najviša dobna granica kod uzimanja kapsula/praha Premium Mix Mace?

  Preporuka za konzumaciju je od 16 godina na dalje.

 8. Postoji li najniža i najviša dobna granica kod uzimanja Camu Camu kapsula?

  Camu camu mogu piti oba spola od dobi kada mogu i znaju progutati kapsulu.

 9. Mogu li sve Bioandina Maca proizvode piti i muškarci i žene?

  Mogu.

 10. Mogu li Camu Camu kapsule piti djeca i ako da, od koje dobi?

  Mogu. Važno je da znaju i mogu progutati kapsulu. Djeci se preporuča 1 kapsula dnevno.

 11. Mogu li sve Bioandina Maca proizvode piti djeca i ako da, od koje dobi?

  Konzumacija Mace se preporuča od 16. godine.

 12. Mogu li Bioandina Maca proizvode uzimati vegetarijanci i/ili vegani?

  DA. Kapsule su celulozne te su pogodne za vegane i vegetarijance.

 13. Mogu li Camu Camu kapsule uzimati vegetarijanci i/ili vegani?

  DA. Kapsule su celulozne te su pogodne za vegane i vegetarijance.

PROIZVODI - DJELOVANJE

 1. Kako djeluju kapsule/prah Crvene Mace?

  Sekundarni metaboliti, kao što su macamidi, potencijalno djeluju poput prirodnih antistresnih molekula koje štite živčani sustav i omogućuju tijelu da uspostavi ravnotežu i izgradi dugoročnu otpornost na prekomjerni stres. Hipotalamus se može smatrati upravljačkim ili koordinacijskim dijelom cjelokupnog endokrinog (hormonalnog) sustava. Naime, on prima „inpute“ iz cjelokupnog statusa čovjeka: od temperature, svjetlosti, podražaja do statusa autonomnog živčanog i hormonalnog sustava. Te informacije komunicira prema hipofizi koja potom producira hormone.


  Kapsule: Bioandina Crvena Maca kompleks kapsule sadrže ekstrakt korijena crne mace koji doprinosi normalnoj spolnoj funkciji i libidu muškarca te vitamine B6 i B12 koji doprinose normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom funkcioniranju živčanog sustava te smanjenju umora i iscrpljenosti.

 2. Kako djeluju kapsule/prah Crne Mace?

  Sekundarni metaboliti, kao što su macamidi, potencijalno djeluju poput prirodnih antistresnih molekula koje štite živčani sustav i omogućuju tijelu da uspostavi ravnotežu i izgradi dugoročnu otpornost na prekomjerni stres. Hipotalamus se može smatrati upravljačkim ili koordinacijskim dijelom cjelokupnog endokrinog (hormonalnog) sustava. Naime, on prima „inpute“ iz cjelokupnog statusa čovjeka: od temperature, svjetlosti, podražaja do statusa autonomnog živčanog i hormonalnog sustava. Te informacije komunicira prema hipofizi koja potom producira hormone.

  Kapsule: Bioandina Crna Maca kompleks kapsule sadrže ekstrakt korijena crne mace koji doprinosi normalnoj spolnoj funkciji i libidu muškarca te vitamine B6 i B12 koji doprinose normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom funkcioniranju živčanog sustava te smanjenju umora i iscrpljenosti.

 3. Kako djeluju kapsule/prah Premium Mix Mace?

  Sekundarni metaboliti, kao što su macamidi, potencijalno djeluju poput prirodnih antistresnih molekula koje štite živčani sustav i omogućuju tijelu da uspostavi ravnotežu i izgradi dugoročnu otpornost na prekomjerni stres. Hipotalamus se može smatrati upravljačkim ili koordinacijskim dijelom cjelokupnog endokrinog (hormonalnog) sustava. Naime, on prima „inpute“ iz cjelokupnog statusa čovjeka: od temperature, svjetlosti, podražaja do statusa autonomnog živčanog i hormonalnog sustava. Te informacije komunicira prema hipofizi koja potom producira hormone.


  Kapsule: Bioandina Premium Mix Maca kapsule sadrže ekstrakt korijena žute, crvene i crne mace koji doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti i zdravlju reproduktivnog sustava.

 4. Kako djeluju Camu Camu kapsule?

  Vitamin C djeluje kao antioksidans te ima ključnu ulogu u jačanju imuniteta. Neophodan je za sintezu kolagena, pomaže apsorpciji željeza, djeluje kao antihistaminik te na taj način pomaže i kod ublažavanja alergija. Doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, normalnoj funkciji imunološkog sustava, zaštiti stanica od oksidativnog stresa, smanjenju umora i iscrpljenosti organizma. 

 5. Koliko je vremena potrebno uzimati kapsule/prah Crvene Mace da bi se osjetili prvi rezultati?

  Sva istraživanja rađena su na 12-16 tjedana. Prvi rezultati vidljivi su unutar mjesec dana, no to ovisi od osobe do osobe.

 6. Koliko je vremena potrebno uzimati kapsule/prah Crne Mace da bi se osjetili prvi rezultati?

  Sva istraživanja rađena su na 12-16 tjedana. Prvi rezultati vidljivi su unutar mjesec dana, no to ovisi od osobe do osobe.

 7. Koliko je vremena potrebno uzimati kapsule/prah Premium Mix Mace da bi se osjetili prvi rezultati?

  Sva istraživanja rađena su na 12-16 tjedana. Prvi rezultati vidljivi su unutar mjesec dana, no to ovisi od osobe do osobe.

 8. Koliko je vremena potrebno uzimati Camu Camu kapsule da bi se osjetili prvi rezultati?

  Sva istraživanja rađena su na 12-16 tjedana. Prvi rezultati vidljivi su unutar mjesec dana, no to ovisi od osobe do osobe.

 9. Utječe li uzimanje Bioandina Maca proizvoda na povećanje tjelesne težine/povećanje apetita/duži san/smanjenu energiju?

  Maca nije povezana s debljanjem ili povećanjem apetita. Preporuka je da se ne konzumira iza 18h kako ne bi remetila spavanje. Zbog svog adaptogenog djelovanja maca podiže energiju.

 10. Utječe li uzimanje Camu Camu kapsula na povećanje tjelesne težine/povećanje apetita/duži san/smanjenu energiju?

  Djelovanje vitamina C nije povezano s debljanjem ili povećanjem apetita. Vitamin C doprinosi povećanju energije.

 11. Po čemu se proizvodi Bioandina Maca razlikuje od drugih proizvoda na tržištu?

  Nakon berbe i sušenja na zubatom suncu u Andama, korijen Bioandina Mace se termički obrađuje pod uvjetima povišenog tlaka i temperature. Drugim riječima, simulira se proces kuhanja mace, pri čemu škrob korijena mace dobiva želatiniziranu strukturu. Takvu macu već stoljećima konzumira domicilno stanovništvo Anda – kuhanu, ne sirovu! Upravo sušenjem i termičkom obradom dolazi do aktivacije bioaktivnih spojeva mace (prvenstveno macamida i macaena) koji su zaslužni za njezino blagotvorno djelovanje na organizam. Dodatno, želatinizacijom maca postaje znatno podnošljivija za probavu, mikrobiološki sigurna i zdravstveno ispravna, a najvažnije nutrijenti iz mace optimalno bioraspoloživi u organizmu. Želatinizacijom se dobiva koncentriranija maca, s obzirom na to da je za 1 kg želatinizirane mace potrebno čak 4 kg sirove mace. To je razlog i razlike u cijeni u odnosu na sirovu (raw) macu. Bioandina ima jedina termički obrađenu macu na hrvatskom tržištu.

UPOZORENJA/NAPOMENE KOD UZIMANJA PROIZVODA

 1. Na što posebno paziti kod uzimanja naših proizvoda?

  Ako postoje neke ozbiljnije bolesti, preporuka je da se savjetujete s liječnikom. Ne preporuča se konzumacija trudnicama i dojiljama.

 2. Kada i kako je najbolje uzimati kapsule/prah Crvene Mace?

  Prah: Sadržaj jedne vrećice (5 g) pomiješati s omiljenim hladnim ili toplim napitkom. Prikladno za konzumaciju s hranom (smoothie, muesli, pahuljice, namazi i sl.) Izbjegavati konzumaciju nakon 18 h.
  Kapsule: Preporučuje se popiti 1-2 kapsule dnevno uz obrok i čašu vode. Izbjegavati konzumaciju nakon 18 h.

 3. Kada i kako je najbolje uzimati kapsule/prah Crne Mace?

  Prah: sadržaj jedne vrećice (5 g) pomiješati s omiljenim hladnim ili toplim napitkom. Prikladno za konzumaciju s hranom (smoothie, muesli, pahuljice, namazi i sl.). Izbjegavati konzumaciju nakon 18 h.
  Kapsule: preporučuje se popiti 1-2 kapsule dnevno uz obrok i čašu vode. Izbjegavati konzumaciju nakon 18 h.

 4. Kada i kako je najbolje uzimati kapsule/prah Premium Mix Mace?

  Prah: sadržaj jedne vrećice (5 g) pomiješati s omiljenim hladnim ili toplim napitkom. Prikladno za konzumaciju s hranom (smoothie, muesli, pahuljice, namazi i sl.). Izbjegavati konzumaciju nakon 18 h.
  Kapsule: preporučuje se popiti 1-2 kapsule dnevno uz obrok i čašu vode. Izbjegavati konzumaciju nakon 18 h.

 5. Kada i kako je najbolje uzimati Camu Camu kapsule?

  Preporučuje se popiti dvije kapsule dnevno uz obrok i čašu vode.

 6. Mogu li se proizvodi dodavati u medij visoke temperature (npr. u netom pripremljene napitke ili hranu)?

  Mogu. Maca prah može se pomiješati s omiljenim toplim ili hladnim napitkom.

 7. Postoje li neke namirnice, lijekovi i sl. s kojima se Maca kapsule ne smiju kombinirati?

  Preporuka je da se savjetujete s liječnikom prije njihove konzumacije ukoliko koristite neke lijekove za liječenje ozbiljnijih bolesti.

 8. Postoje li neke namirnice, lijekovi i sl. s kojima se Camu Camu kapsule ne smiju kombinirati?

  Ne. Camu camu je proizvod koji sadrži 100% prirodni vitamin C. Nema kontraindikacija te se može kombinirati s drugim lijekovima ili dodacima prehrani.

 9. Treba li izbjegavati Bioandina Maca proizvode s dodatnim vitaminima B6 i B12 ako je zadovoljena prisutnost potrebnih razina tih vitamina u organizmu?

  Ne. Dodani su u mjeri koja zadovoljava dnevne potrebe organizma.

 10. Zamjenjuju li Maca proizvodi unos hrane ili napitaka?

  Ne. To su isključivo dodaci prehrani.

 11. Zamjenjuju li Camu Camu kapsule unos hrane ili napitaka obogaćenih vitaminom C?

  Ne. To je isključivo dodatak prehrani.

KORISNICI BIOANDINA PROIZVODA

 1. Koji kupci najčešće uzimaju Macu i zašto?

  Osobe koje žele na prirodan način postići balans hormona, poticati energiju i mentalno zdravlje.

 2. U koliko dugim intervalima korisnici mogu uzimati Maca proizvode?

  Stanovništvo Perua macu koristi svakodnevno tijekom cijelog života. Preporučujemo Vam da pijete maca prah ili kapsule koliko god Vam odgovara. Može se mijenjati vrsta mace prema potrebama, kao i sama doza, a pauza se može raditi od 5 do 30 dana, samo zbog toga da malo promijenite rutinu i da ne dođe do zasićenja.

 3. U koliko dugim intervalima korisnici mogu uzimati Camu Camu kapsule?

  Camu camu je biljka koja ima najveći postotak prirodnog vitamina C na svijetu. Može se slobodno koristiti duži period.

 4. Jesu li Camu Camu kapsule namijenjene sportašima?

  Jesu. Camu camu je biljka koja ima najveći postotak vitamina C na svijetu. Doprinosi normalnom stvaranju kolagena, normalnoj funkciji krvnih žila, normalnoj psihološkoj funkciji, normalnoj funkciji imunološkog sustava, zaštiti stanica od oksidativnog stresa, smanjenju umora i iscrpljenosti organizma.

 5. Jesu li kapsule/prah Mace namijenjeni sportašima?

  Preporučaju se rekreativnim sportašima. Osobe koje se izlažu doping kontroli moraju se prvo konzultirati.

 6. Jesu li Camu Camu kapsule namijenjene populaciji starije životne dobi?

  Camu camu je biljka koja ima najveći postotak prirodnog vitamina na svijetu. Doprinosi normalnom stvaranju kolagena, normalnoj funkciji krvnih žila, normalnoj psihološkoj funkciji, normalnoj funkciji imunološkog sustava, zaštiti stanica od oksidativnog stresa, smanjenju umora i iscrpljenosti organizma.

 7. Jesu li kapsule/prah Mace namijenjeni populaciji starije životne dobi?

  Jesu. Zbog svog adaptogenog djelovanja povoljno utječu na cjelokupni organizam. Ako postoje neki ozbiljniji zdravstveni problemi predlažemo da se prije konzumiranja posavjetujete s liječnikom.

 8. Jesu li Bioandinini proizvodi (Maca kapsule/prah i/ili Camu Camu kapsule) namijenjeni dijabetičarima?

  Zbog svog adaptogenog djelovanja povoljno utječu na cjelokupni organizam. Nema kontraindikacija kod dijabetesa.

 9. Jesu li Bioandinini proizvodi (Maca kapsule/prah i/ili Camu Camu kapsule) namijenjeni osobama koje pate od visokog ili niskog krvnog tlaka?

  Jesu. Ovo nije kontraindikacija. Samo je važno pratiti svoje tijelo i vidjeti kako reagira na proizvod.

 10. Pije li se Maca za vrijeme cijelog ciklusa ili treba raditi pauzu za vrijeme trajanja mjesečnice?

  Ne radi se pauza, pije se za vrijeme cijelog ciklusa. Kako bi djelovanje bilo vidljivo važno je piti kontinuirano, minimalno 4-6 mjeseci.

 11. Zašto je dobro kombinirati Macu i Camu Camu?

  Maca ima adaptogeno djelovanje te doprinosi hormonalnoj funkciji, reproduktivnom sustavu i spolnoj funkciji. Vitamin C koji se nalazi u Camu Camu kapsulama zbog svog antioksidativnog djelovanja, ali i drugih pozitivnih učinaka na organizam, vrlo se dobro nadopunjuje na djelovanje mace i daje još brže i bolje rezultate.

Mačja kandža

 1. Kada i kako je najbolje uzimati kapsule Mačje kandže?

  Preporuka je popiti jednu kapsulu dva puta dnevno, nakon obroka uz čašu vode.

 2. Postoje li neke namirnice, lijekovi i sl. s kojima se Mačja kandža kapsule ne smiju kombinirati?

  Preporuka je da se savjetujete s liječnikom ukoliko koristite neke lijekove za liječenje ozbiljnijih bolesti.

 3. U koliko dugim intervalima korisnici mogu uzimati kapsule Mačje kandže?

  Preporuka je da kapsule Mačje kandže pijete 4-6 mjeseci. Nakon toga je potrebno napraviti pauzu 2-3 mjeseca.

 4. Postoje li neka ograničenja za uzimanje kapsula Mačje kandže?

  Mačja kandža nije namijenjena djeci mlađoj od tri godine, trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju druge lijekove trebaju se prije uzimanja Mačje kandže posavjetovati s liječnikom.

 5. Što točno znači pojam „atomizirani ekstrakt“ koji se nalazi u kapsulama Mačje kandže?

  Mačja kandža sadrži mix atomiziranog ekstrakta i praha kore stabljike mačje kandže. Čestice praha dobivenog procesom atomizacije su homogeniziranije, bolje topljive te imaju bolja morfološka svojstva. Također, atomizacijom se postiže veća stabilnost proizvoda te se poboljšava terapijski ishod.

 6. Što su oksindol alkaloidi koji se nalaze u kapsulama Mačje kandže?

  Oksindol alkaloidi su spojevi koji djeluju na središnji živčani sustav, ali isto tako stimuliraju imunitet. Imaju neuroprotektivan, antioksidativni i snažan protuupalni učinak na organizam, a sudjeluju i u regulaciji neurotransmitera. Mačja kandža jedinstvena je biljka upravo radi visokog sadržaja oksindol alkaloida.

 7. Mogu li kapsule Mačje kandže uzimati vegetarijanci i/ili vegani?

  DA. Kapsule su celulozne, tako da su pogodne za vegane i vegetarijance.

Pokreni video

Koju macu odabrati?

Dr. sc. Stribor Marković zasigurno je jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih stručnjaka na polju fitoterapije i aromaterapije u Hrvatskoj i šire, autor knjige Fitoaromaterapija koji mnogi fitoterapeuti nazivaju fitoterapijskom Biblijom. Ugostili smo dr. Stribora Markovića koji je za bioandinu govorio o efektima mace. Što je maca? Po čemu se razlikuju korijeni mace i za što se ona koristi? Koji su benefiti? Koja je razlika između sirove i termički obrađene aktviirane mace i brojna druga pitanja.

Pošaljite upit

  Cart